Finance Recruitment · Publicerad 18 mars 2020

Vi söker för MTR Nordics räkning en strategisk Ekonomichef med gedigen redovisningsbakgrund som kommer att ansvara för hela MTR Nordics redovisningsfunktion. I rollen kommer du bland annat att utveckla ekonomifunktionens arbetssätt i takt med att verksamheten växer, vara en drivande kraft i det strategiska arbetet samt att leda och coacha ditt team om sex medarbetare. Rollen är placerad på MTR Nordics huvudkontor i DN-skrapan på Kungsholmen och rapporterar till bolagets CFO.

Ansvar och uppgifter
  • Övergripande ansvar för MTR koncernens redovisningsavdelning
  • Implementera och utveckla nya system och processer
  • Kontakt med revisorer och banker
  • Kvalitetssäkra rapporteringen till koncernen
  • Arbeta med skatte- och momsfrågor
  • Löpande kontakt och samarbete med de interna lön och juridikfunktionerna
  • Vara en partner mot koncernens CFO samt mot ansvariga inom koncernens dotterbolag
Din bakgrund
Ekonomichefen på MTR Nordic är en resultatinriktad och entusiastisk person med förmågan att skapa engagemang och utveckling i sin organisation. På MTR värdesätts integritet, affärsfokus samt framåtanda och för att trivas i rollen bör du ha dessa egenskaper. Vi tror att du tidigare har arbetat i en roll som redovisningschef alt. ekonomichef, gärna inom en närliggande bransch eller en internationell organisation. Vi ser det som starkt meriterande om du tidigare byggt upp eller omstrukturerat en ekonomiavdelning. För rollen krävs en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande.

Utmaningar och möjligheter
MTR erbjuder en miljö med hög och positiv förändringstakt där du får en nyckelroll inom bolaget. Vidare erbjuds du variation i ditt arbetsinnehåll samt goda möjligheter till att påverka din personliga utveckling och framtid inom bolaget.

Med MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss.

Intresserar denna roll dig? Ansök i så fall omgående då intervjuer sker löpande.

Ansök via "ansök-knappen" på www.financerecruitment.se eller kontakta ansvarig rekryteringskonsult på jacob.gajland@financerecruitment.se alternativt på 076-006 50 15 vid eventuella frågor.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi på Finance Recruitment har tillsammans över 20 års erfarenhet av rekrytering från Stockholm och London. Genom att engagera oss i våra kunders behov och våra kandidaters önskemål matchar vi kravprofil med rätt kompetens. Vi tror på specialisering och fokuserar enbart på roller inom ekonomi, bank och finans för att säkerställa en kvalitativ leverans. Vi sköter hela rekryteringsprocessen från start till slut och du som kund kan känna dig trygg i att du har en kontaktperson genom hela processen så att ingen relevant information går förlorad. Vi tillhandahåller konsultuppdrag och rekryteringstjänster, vi har idag ett etablerat nätverk med Sveriges bästa ekonomer. www.financerecruitment.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
17 maj 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef

Inga fler liknande jobb tillgängliga