Finance Recruitment · Publicerad Igår 00:00

Senior Redovisningsekonom till Valneva – ett ledande bolag inom vaccinindustrin

Vi söker nu för Valnevas räkning en självgående och senior redovisningsekonom som vill bidra och vara en viktig del inom deras ekonomiavdelning. Om du är intresserad av att arbeta i en föränderlig miljö på ett internationellt bolag med stora möjligheter så kan detta vara rollen för dig.
Vi söker dig som har erfarenhet från redovisning på ett tillverkande bolag och drivs av förändring, förbättring och implementering av de regelverk som tillämpas i denna miljö. Som senior redovisningsekonom så sitter du i ett team på tre personer och rapporterar till redovisningschefen.

Som senior redovisningsekonom kommer du att ha ett mycket nära samarbete med övriga kollegor på ekonomiavdelningen och arbeta nära redovisningschefen. Vidare ska du axla det löpande dagliga arbetet.

Arbetsbeskrivning:

· Upprättande av månatlig rapportering och årsredovisning enligt IFRS och K3

· Ansvar för produktionsredovisning och lagerrapportering

· Bevakning, tolkning samt implementering av redovisningsregler

· Ansvar för avstämningar och avvikelser

· Utveckla metoder och processer för redovisningen

Profilbeskrivning

· Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med inriktning redovisning och har 3–5 års relevant arbetslivserfarenhet

· Erfarenhet från produktionsredovisning är starkt meriterande

· Du har arbetat med kvalificerad redovisning och är helt självständig i upprättandet av månadsrapportering och årsredovisningar samt att du har idéer kring hur redovisningsprocessen kan effektiviseras och utvecklas

· Du har mycket god förståelse för siffror och mycket goda kunskaper om de svenska redovisningsreglerna samt IFRS

· För denna roll ser vi även att du talar och skriver svenska och engelska obehindrat

Personliga egenskaper

För att vara framgångsrik i rollen som senior redovisningsekonom är du en person som är drivande och självgående och trivs med att ha ett stort eget ansvar. Du trivs i en föränderlig miljö och motiveras av att skapa struktur, ordning och reda. Du har en kommunikativ sida och tilltalas av att vårda flera kontakter internt i din roll. Vidare är du uthållig i ditt eget arbete och är van att arbeta både högt och lågt. Du triggas av svåra redovisningsfrågor och ser nöjet i problemlösning.

About Valneva

Company Highlights Valneva is a fully integrated, commercial stage biotech company focused on developing innovative lifesaving vaccines.

The Company seeks financial returns through focused
R&D investments in promising product candidates and growing financial contributions from commercial products, striving towards financial self-sustainability.


Valneva's portfolio includes two commercial vaccines for travelers: IXIARO®/JESPECT® indicated for the prevention of Japanese encephalitis and DUKORAL® indicated for the prevention of cholera and, in some countries, prevention of diarrhea caused by ETEC. The Company has proprietary vaccines in development including candidates against Clostridium difficile and
Lyme Borreliosis. A variety of partnerships with leading pharmaceutical companies complement the Company's value proposition and include vaccines being developed using Valneva's innovative and validated technology platforms (EB66® vaccine production cell line, IC31® adjuvant).


Valneva shares are tradable on Euronext-Paris, the
Vienna stock exchange and Deutsche Börse's electronic platform Xetra®.


The Company has operations in France, Austria, Great
Britain, Sweden, Canada and the US with over 400 employees.
More information is available at www.valneva.comÄr du intresserad av denna roll, ansök redan idag.
Maila ditt CV i word till johan.junggren@financerecruitment.se eller skicka ditt CV via ”ansök-knappen”, urvalet sker löpande.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi på Finance Recruitment har tillsammans över 20 års erfarenhet av rekrytering från Stockholm och London. Genom att engagera oss i våra kunders behov och våra kandidaters önskemål matchar vi kravprofil med rätt kompetens. Vi tror på specialisering och fokuserar enbart på roller inom ekonomi, bank och finans för att säkerställa en kvalitativ leverans. Vi sköter hela rekryteringsprocessen från start till slut och du som kund kan känna dig trygg i att du har en kontaktperson genom hela processen så att ingen relevant information går förlorad. Vi tillhandahåller konsultuppdrag och rekryteringstjänster, vi har idag ett etablerat nätverk med Sveriges bästa ekonomer. www.financerecruitment.se
+ Läs mer om företaget