Finisar · Publicerad 20 nov 2019

Finisar söker en Environmental Health & Safety (EHS) officer med ansvar för säkerhetsfrågor till Järfällafabriken i Stockholm

Till ett omväxlande och stimulerande arbete söker vi en ingenjör inom EHS (Environmental, Health, Safety) med ansvar för miljö, arbetsmiljö - och säkerhetsfrågor. Har du tidigare erfarenhet som arbetsmiljöingenjör från ett företag inom tillverkningsindustrin och brinner för säkerhetsfrågor? Som ett led i att stärka säkerhetsnivån och arbetsmiljön på Finisar i Järfälla söker vi nu en ny kollega som ska bidra med sin expertis på området samt säkra att EHS-frågor efterlevs. Läs mer nedan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Vi vill förstärka verksamheten med en EHS officer och i denna roll får du möjligheten att arbeta på ett världsledande företag inom optisk kommunikation, i en internationell och högteknologisk miljö med produkter i teknisk framkant.

Finisar utvecklar och säljer lösningar till världsledande företag inom bredbands- och telekommunikationsindustrin. Som EHS-officer får du arbeta i en dynamisk och snabbväxande organisation med korta beslutsvägar och med stort eget ansvar. Du ansvarar för genomförande av utredningar och projekt och har en direkt påverkan över processer och arbetssätt.

Dina framtida arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter:
  • Leda och utveckla det interna miljö, arbetsmiljö och säkerhetsarbetet samt förbättra dess rutiner och policys
  • Vara kontaktperson för tillsynsmyndigheter gällande EHS-frågor och delta i interna och externa revisioner, enligt ISO 14001
  • Tillsammans med HR arbeta i frågor som rör systematiskt arbetsmiljöarbete
  • Planera och genomföra skyddsronder och analysera risker och ev. incidenter och olyckor
  • Genomföra säkerhetsintroduktion av nyanställda
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer att vara Finisars expert inom miljö, hälsa och säkerhet samt den lokala representanten i det globala EHS arbetet. Du kommer även vara ansvarig för våra kontakter med olika tillsynsmyndigheter. I den här rollen kommer du att rapportera till kvalitetschefen och det förväntas att du äger och ansvarar för hela arbetsmiljöarbetet. Kontoret är beläget i Järfälla och tjänsten är på heltid med start så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

VEM ÄR DU?

För att vara aktuell för denna roll ser vi att du är utbildad ingenjör eller har motsvarande utbildning och kunskaper inom EHS. Du bör även vara väl införstådd i arbetsmiljöverkets föreskrifter och ha erfarenhet av att applicera dessa. Finisars verksamhet kräver att du har goda kunskaper i kemikaliehantering med tillhörande riskbedömningar och att du även kan vara med och riskbedöma andra kritiska arbetsmoment ex. flytt av utrustning. Det är meriterande om du har erfarenhet från tillverkande industri, gärna med högt ställda regulatoriska krav.

Då du kommer ha löpande kontakt med kollegor i Sverige, USA och Tyskland bör du behärska svenska och engelska i både tal och skrift. Du kommer även att vara ansvarig för att dokument såsom policy och rutiner uppdateras vilket också ställer krav på skriftliga färdigheter. För att du ska vara framgångsrik i rollen som arbetsmiljöingenjör ser vi att du har ett systematiskt tillvägagångssätt, är strukturerad, initiativrik och trivs med eget ansvar. Du är nätverkande, och har en god kommunikativ förmåga.

Låter det som en tjänst för dig? Välkommen med din ansökan!

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga