Flygbussarna · Publicerad 22 sept

Är du en engagerad chef med bakgrund från kundnära verksamhet? Flygbussarna startar en ny spännande affär under 2016. Vill du vara med på vår resa framåt? Tjänsten som Platschef är en nyckelroll med stort ansvar. Du ingår i affärsledningen för den nya affären på Flygbussarna och representerar avdelningen i interna såväl som externa sammanhang. Du rapporterar till Affärschefen.

Tjänsten är på heltid och placerad i Stockholm. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som Platschef är du resultat och verksamhetsansvarig och har det yttersta personalansvaret för samtlig trafikpersonal inom affären. Du ansvarar för att den operativa driften inom verksamheten bedrivs i enlighet med företagets affärsplan och mål. I din roll som Platschef är du ansvarig för att initialt bygga upp den operativa verksamheten i det nya affärsområdet och för att leda och fördela arbetet inom gruppen. Du leder verksamheten med ett helhetsperspektiv och stödjer och coachar dina medarbetare. Befattningen och innehållet i arbetsuppgifterna ställer krav på hög tillgänglighet, operativ närvaro och problemlösningsförmåga.

I rollen som Platschef kommer dina arbetsuppgifter även att vara:
  • Personalansvarig för samtlig trafikpersonal
  • Ansvar för fordonsflottan avseende säkerhet, kvalitet, daglig service, underhållsavtal och underhållskostnader
  • Kravställare på staber
  • Ansvar för att affärens kundlöfte och mål följs
  • Ansvar för arbetsmiljön inom affärsområdet
  • Följer upp avvikelser och säkerställer åtgärd
  • Kontaktperson och kravställare till verkstad och tvätt gällande affärens fordon
Utbildning/erfarenhet

Du har flera års erfarenhet av ledande befattning från en kundnära verksamhet. Du behöver ha en förståelse för interna processer och du är van att arbeta strategiskt, taktiskt och operativt. Du är en god kommunikatör och uttrycker dig väl i svenska och engelska i tal och skrift. Rollen är i huvudsak taktisk och operativ och du har förmågan att växla dagligen mellan dessa perspektiv. Du har erfarenhet och kunskap om logistiska flöden som personalbemanning och planering samt är van vid att arbeta självständigt. Du har relevant eftergymnasial utbildning och meriterande med teknisk kompetens och/eller erfarenhet.

Vi har höga ambitioner när det gäller mångsidig kompetensförsörjning och välkomnar därför sökande som kompletterar vår organisation avseende jämställdhet och mångfald.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och du förväntas vara driven med en förmåga att ständigt leverera, kundorienterad och samtidigt medarbetarorienterad. För att lyckas i rollen tror vi att det är viktigt att du har en förmåga att skapa ett engagemang och en ambition bland medarbetarna. Det är även av vikt att du har en rak och tydlig kommunikation och har lätt för att leda. Du värdesätter eget ansvar, högt tempo och lagarbete. Då det är en ny affär du kommer att arbeta inom är det viktigt att du trivs i en föränderlig miljö och att du har lätt för att se nya lösningar.

Förmåner

Vi erbjuder en omväxlande tjänst med många kontaktytor i ett företag med härlig stämning och många skratt. Företaget befinner sig i en spännande tillväxt- och utvecklingsfas där du kommer att få stora möjligheter att påverka ditt dagliga arbete. Du kommer att vara en del av en internationell koncern där utvecklingsmöjligheterna är goda.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Flygbussarna erbjuder enkla och bekväma busstransporter till och från alla de stora flygplatserna i Sverige. Det ska vara lätt att åka Flygbuss, vi erbjuder en prisvärd och behaglig resa med moderna och säkra bussar. Varje år görs mer än fyra miljoner resor med Flygbussarna, varav majoriteten av resorna är fria från fossilt bränsle. Vi arbetar aktivt med att reducera vår miljöpåverkan genom grön körning och att utöka andelen bussar på biobränsle. Flygbussarna är en del av Merresor AB som bedriver persontrafik till och från flygplatser och färjelägen, fjärrtågstrafik, trafikledning samt ersättningstrafik med buss. Merresor har ca 550 anställda och ingår i Transdev Sveriges koncern.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
13 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar
Rekryteringen hanteras av
Poolia

Inga fler liknande jobb tillgängliga