Folktandvården · Publicerad 17 okt

Är du en systemintresserad lönespecialist alternativt systemförvaltare med goda kunskaper inom löneområdet? Har du erfarenhet av det personaladministrativa systemet Heroma och vill arbeta i en omväxlande roll med stort ansvar i en verksamhet med 2000 eldsjälar som gör skillnad? Då har vi jobbet för dig!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Folktandvårdens huvudkontor på Södermalm. Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

I rollen som systemförvaltare kommer du ansvara för att samordna lönefunktionen, utveckla lönerutiner och flöden samt arbetsleda och stötta teamets tre lönekonsulter. Du säkerställer att Heroma är anpassat för Folktandvårdens ändamål och ansvarar för organisationsstrukturer, felanmälning, testning och kravställning. Vidare håller du dig uppdaterad inom regelverk och nya bestämmelser där du, tillsammans med SLL's centrala förvaltning, skapar anpassningar i systemet. Du godkänner nettolöner och ansvarar för kvalitetssäkring av lön varje månad. Rapportering till SCB, Fora och Kronofogden ingår också samt att ta fram personalstatistik utifrån verksamhetens behov.

Andra förekommande arbetsuppgifter:
  • Behörighetshantering
  • kontroll av loggar enligt schema
  • kostnadsbokföring, avstämningar och rättningar
  • skapa verksamhetsunderlag i Heroma
  • uttag av rapporter och statistik med SQL
  • skapa och uppdatera manualer i Heroma
Som systemförvaltare ingår dessutom att supportera arbetsledare, klinikchefer och lönekonsulter i olika systemfrågor.

Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig med mycket goda lönekunskaper, erfarenhet av det personaladministrativa systemet Heroma samt vana av att tolka kollektivavtal. Du har minst tre års erfarenhet av arbete inom löneadministration och vi ser gärna att du har en påbyggnadsutbildning inom löneområdet. Vi tror att du antingen arbetar som systemförvaltare idag med liknande uppgifter alternativt som lönespecialist med stort intresse för systemfrågor och en vilja att vidareutvecklas inom området. Då rollen inkluderar många kontakter behöver du behärska svenska väl i tal och skrift. Meriterande är erfarenhet av liknande arbete inom landsting/kommun med kännedom om Allmänna bestämmelser (AB), tidigare arbetsledande funktion samt SQL kunskap.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är en strukturerad och van problemlösare som gärna kommer med konstruktiva förslag och som besitter ett logiskt tänk med förmåga att se samband och flöden. Du trivs i en samordnande roll, driver självständigt ditt arbete framåt med fokus på förbättringar samtidigt som du har en god samarbetsförmåga. Här värdesätts också flexibilitet och förmåga att prioritera varierande arbetsuppgifter med strikta deadlines. Vidare har du ett pedagogiskt och konsultativt förhållningssätt och känner dig bekväm i att hålla utbildningar inför grupp, där du får dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Folktandvården finns till för alla. I snart 80 år har vi hjälpt svenska folket att få en bättre munhälsa. Vi på Folktandvården Stockholm har cirka 2 000 medarbetare. Våra tandläkare, specialisttandläkare, tandhygienister och tandsköterskor har bred kunskap och ett djupt engagemang för våra kunder och deras tandhälsa.

Våra över 80 kliniker finns på drygt 60 geografiska platser i länet. Från Norrtälje i norr till Nynäshamn i söder. Vi är verksamma inom områdena allmäntandvård, medicinsk tandvård och specialisttandvård.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
5 nov
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Kontakt
Mejla Camilla Elfving
Rekryteringen hanteras av
Poolia

Inga fler liknande jobb tillgängliga