Fora · Publicerad 9 juli 2021

Vi söker en driven kommunikatör till avdelning Kommunikation & Marknad

Här är ett spännande uppdrag om du brinner för kommunikation. Som kommunikatör på Fora arbetar du operativt och strategiskt med att planera, leda och genomföra såväl interna som externa kommunikationsaktiviteter.

I din roll som kommunikatör ingår du i avdelningen Kommunikation & Marknad som idag består av 8 medarbetare. På Kommunikation & Marknad jobbar vi med att utifrån kundinsikter ta fram och förenkla budskap så att våra kunder ska uppleva Fora som en konsekvent och tydlig avsändare, oavsett kanal. Detta är något vi också har med oss när vi jobbar med att utveckla fora.se och det digitala kundmötet. Vi är även ansvariga för Foras varumärke, pressarbete, vår visuella profil samt den interna kommunikationen.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Löpande kommunikationsarbete utifrån processer eller Fora-året (t. ex aktiviteter inför, under och efter rapporteringen av slutliga löner i januari, informationstexter i rapporteringstjänsten eller på fakturan till företagskunderna etc.)
  • Kommunikationsplanering och innehållsproduktion relaterat till proaktiva eller reaktiva händelser
  • Kommunikativt stöd till Kundservice när det gäller brev, utskick och annan kundkommunikation inklusive tonalitet och begrepp
  • Redaktionellt arbete i Foras interna och externa kanaler så som fora.se eller Porten (intranätet) samt löpande uppdateringar
  • Kommunikationsstöd i samband med mindre utveckling och i vissa projekt
Vi söker dig som gärna har ca 3-5 års erfarenhet av kommunikationsarbete och har förmågan att utgå från en komplex verksamhet och skapa lättillgänglig kommunikation för kunder och andra intressenter. Du har därför lätt för att uttrycka dig i skrift och kan anpassa texter och budskap till olika målgrupper och kanaler. Har du dessutom arbetat inom branschen och förstår partssfären är det ett plus. Vi ser också att du som söker vill göra en digital förflyttningsresa med oss och utveckla dig inom fler digitala kanaler.

Vi vill att du har en akademisk utbildning eller motsvarande inom t.ex kommunikation eller marknadsföring samt brinner för de här frågorna. Du har en god stilistisk förmåga och mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Det är meriterande om du är en van användare av publiceringsverktyg som t.ex. Episerver samt designprogram som Photoshop eller InDesign.

Som kommunikatör hos oss behöver du vara målinriktad, van och ta egna initiativ och få saker och ting gjorda. Vi hoppas att du tycker om att arbeta i högt tempo och med flera olika arbetsuppgifter parallellt. Du är kreativ, flexibel och ödmjuk och mån om att skapa goda relationer både inom och utanför din egen arbetsgrupp. Du tar ett eget ansvar över dina mål och uppgifter och har en god förmåga att strukturera och planera ditt arbete.

Foras medarbetare

För att passa in på Fora tror vi att du är proaktiv, driven och älskar att samarbeta. Du är nyfiken och delar med dig av din kunskap samt välkomnar olika perspektiv och förslag på lösningar.

Du sätter ett stort värde i att vara en god ambassadör för Fora. Och, oavsett vad du jobbar med hos oss vet du att din kompetens bidrar till vår resa mot ett enklare Fora för kunderna.

Utöver det tar du, precis som vi andra, ansvar för att hålla dig uppdaterad om vad som är på gång och för att sprida en god stämning på arbetsplatsen.

Vi tror på forskningsbaserade och objektiva utvärderingsmetoder som stöd i arbetet att hitta rätt person till rätt roll. Av den anledningen använder vi Alva Labs assessmentmetod i rekryteringsprocessen för att hjälpa oss att identifiera kandidater med störst sannolikhet att trivas och passa rollen.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning och gör bakgrundskontroller innan anställning. Fackliga representanter är Susanne Christensen, Forena, telefon 08-787 45 78 och Oskar Lilliehorn, SACO, telefon 08-787 46 42.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Fora är ett serviceföretag som hanterar kollektivavtalade pensions- och försäkringslösningar för över 235 000 företag och deras 3,9 miljoner anställda. En viktig del av ett tryggt arbetsliv och företagande är pension och försäkringar. Genom att förtydliga och förenkla vill vi erbjuda våra kunder en så enkel pensions- och försäkringslösning som möjligt. Vi som arbetar på Fora gör skillnad för våra kunder genom att omsätta kunskap till nytta. Det är service och gör Fora till länken för ett tryggare arbetsliv. På Fora får vi energi och glädje av att jobba tillsammans för att hjälpa våra kunder. Vi arbetar i moderna, aktivitetsbaserade lokaler mitt i Stockholm och självklart omfattas alla medarbetare av kollektivavtal.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
22 aug 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Marknadsföring
Underkategori
PR & Kommunikation

Inga fler liknande jobb tillgängliga