Gapminder · Publicerad 11 sept

Har du ett brinnande intresse för samhällsfrågor och vill bidra till en bättre värld? Är du en noggrann och strukturerad ekonom som trivs i en varierad roll?

Vi söker nu en engagerad och självgående ekonomiassistent som trivs med att arbeta i en dynamisk och internationell miljö. Gapminder är en svensk stiftelse grundad av Ola Rosling, Anna Rosling Rönnlund och Hans Rosling, vars målsättning är att bekämpa förödande okunskap med en faktabaserad världsbild som alla kan förstå.

Detta är initialt ett konsultuppdrag där du är anställd hos Poolia, men tanken är att uppdraget övergår i en anställning hos Gapminder inom sex månader. Tjänsten är under tiden som konsult deltid på 40-50%, för att därefter bli 70-100%. Du kommer att vara del av ett litet engagerat team på 10 personer, där du jobbar tätt tillsammans med ansvarig för ekonomi. För rätt person finns stora möjligheter att utvecklas och ta ansvar för flera delar inom redovisning.

Du kommer att vara placerad på Gapminders kontor på Södermalm.

Urval och intervjuer sker löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Du kommer in i en ny roll där du får möjlighet att lära och växa i rollen. I första hand kommer du att arbeta med ekonomi, men även viss administration ingår. Till stor del är verksamheten icke vinstdrivande, och du kommer att ha kontakt med olika samarbetspartners och intressenter.

I dina arbetsuppgifter kommer bl a ingå:
  • Fakturering
  • Hantering av leverantörsfakturor
  • Utlägg
  • Delaktighet i rapportering
  • Viss administration
Utbildning / Erfarenhet

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och minst 2-3 års erfarenhet av liknande uppgifter. Det är viktigt att du är van att arbeta i Excel och känner dig bekväm med såväl formler som Pivottabeller. Då du arbetar i en internationell miljö utgår vi från att du är flytande i såväl svenska som engelska.

Du är van att arbeta självständigt, är kvalitetsmedveten och har ett öga för detaljer. För att lyckas och trivas i rollen bör du vara strukturerad, noggrann och ansvarsfull. Du är prestigelös och serviceminded och trivs med att hjälpa till där det behövs. Vi utgår från att du har en positiv attityd och gärna vill bidra till utveckling och förbättring av processer och rutiner.

Känner du igen dig i beskrivningen? Varmt välkommen med din ansökan.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
30 sept
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga