Gasnätet Stockholm · Publicerad 20 okt 2021

Lockas du av en roll i ett företag som är inne i en spännande utvecklingsfas med tillväxt i fokus och där du har möjlighet att vara med att påverka? Trivs du med ett varierande arbete där du som Finance Manager kommer att arbeta såväl strategiskt som operativt och vara med och utveckla verksamheten? Då är du rätt person! Meritmind rekryterar nu till Gasnätet Stockholm/Stockholm Gas positionen Finance Manager som är en nyinrättad tjänst. Du kommer att leda arbetet i samarbete med två kollegor inom ekonomi och rapportera till CFO för gasbolagen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Finance Manager:
 • Ansvara för den löpande redovisningen samt för efterlevnad och utveckling av internkontroll
 • Ansvara för bokslut, budget och prognos samt delta i arbetet med uppföljning och rapportering tillsammans med verksamhetsansvariga
 • Ansvara för årsredovisningar och skatter tillsammans med vår tjänsteleverantör inom ekonomi
 • Ansvara för externrevision och åtgärder/förbättringsförslag utifrån revisionsresultatet
 • Vara processägare och ansvara för avtal, gränssnitt och uppföljning av våra tjänsteleverantörer inom fakturering, betallösningar och inkasso
 • Vara vår redovisningsexpert och som sådan vara ett stöd och bollplank till andra inom ekonomifunktionen och till övrig verksamhet i gasbolagen
 • Utbilda och stödja chefer och medarbetare i ekonomirutiner och instruktioner


Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som är civilekonom eller liknande med mycket goda redovisningskunskaper och vi ser gärna att du har erfarenhet från revision. Du har några års erfarenhet av att arbeta självständigt med bokslut, skatter, budget, prognoser och analys. Vidare har du mycket god förståelse för faktureringsprocesser och deras betydelse för företaget. Du har erfarenhet av att hantera extern information och av att sammanställa rapporter och annat underlag för beslut.

Du har erfarenhet av IT-system och rapportverktyg inom ansvarområdet, god förmåga att kunna hantera och strukturera stora datamängder samt goda kunskaper i Excel. Erfarenhet från reglerad verksamhet är meriterande. Slutligen uttrycker du dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper:

För att trivas i rollen som Finance Manager är det viktigt att du tar stort ägandeskap för dina ansvarsområden och att du har god förmåga att självständigt prioritera och driva arbetet mot uppsatta mål. Med ditt driv och din nyfikenhet är du med på vår förändringsresa och bidrar till våra övergripande mål. Du är lösningsorienterad och affärs- och utvecklingsinriktad och du har en god samarbetsförmåga. Arbetet som Finance Manager är varierande och du behöver kunna arbeta såväl strategiskt som operativt. Som person är du analytisk, strukturerad, effektiv och noggrann samtidigt som du är kommunikativ och pedagogisk och kan förklara rutiner och verksamhetens resultat för olika intressenter.

Vad erbjuds du hos Gasnätet Stockholm/Stockholm Gas?
 • Du kommer självständigt få driva egna frågor och projekt
 • Du kommer att ha en nära dialog med ägare och VD:ar
 • En överblickbar koncern med korta beslutsvägar
 • Vi är i en spännande utvecklingsfas med flera nya affärer på gång
 • Vi har ett nytt och ljust kontor med gasbrasa
 • Hälsoaktiviteter inom företaget och i huset
 • Restaurang i huset
 • Trevliga kollegor och en bra arbetsmiljö
 • Vi har ett förmånligt kollektivavtal
Placeringsort: Solna, Råsundavägen 12

Om Gasnätet Stockholm/Stockholm Gas:

Gasnätet Stockholm AB leder gas till ca 55 000 lägenheter, villor, restauranger, industrier, tankstationer och bussdepåer i Stockholm, Solna och Sundbyberg. Fordonsgasen bidrar till lägre utsläpp i trafiken, i linje med Sveriges klimatmål för år 2030.

Stockholm Gas ABs verksamhet består av inköp och försäljning av biogas och naturgas i Stockholmsområdet. Genom långsiktighet, transparens och kundfokus vill vi vara stockholmarnas självklara val - och en av Sveriges ledande gasleverantörer.

Gasbolagens målsättning är tillväxt inom alla segmenten med särskilt fokus på restauranger, industri, nybyggnation och transporter. Ytterligare en målsättning är att bygga ut gasnätet och bidra till Sveriges klimatmål om minskade utsläpp. Vårt mål är att all gas ska vara biogas och målet är inom räckhåll.

Gasbolagen ägs av den börsnoterade fonden SDCL Energy Efficiency Income Trust plc (SEEIT) i London. Ägaren investerar endast i företag som arbetar aktivt med hållbarhet och omställningen till ett fossilfritt samhälle. Bolaget har portföljinnehav i Storbritannien, Spanien, USA och Singapore.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Gasnätet Stockholm/Stockholm Gas med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind Ulrika Wallerman 08-128 567 60 eller Erna Stamming 070-750 22 76. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!

Sökord: "Finance Manager", "Finance"
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga