Gazella AB · Publicerad 19 nov 2021

Gazella rekryterar nu en kommunikativ och utvecklingsorienterad Koncernredovisningschef för att bidra till Omegapoints fortsatta tillväxtresa. I denna roll kommer du att vara en del av ett expansivt bolag som har en passion för utveckling i allmänhet och säkerhet i synnerhet. Till denna roll söker Omegapoint en person med specialistkunskaper inom koncernredovisning som kan fortsätta att utveckla rollen och med egna initiativ kontinuerligt förbättra gruppens ekonomiprocesser. I denna roll kommer du att ansvara för koncernrapporteringsprocessen från början till slut. Du kommer att arbeta nära den centrala ledningsgruppen, rapportera direkt till CFO samt även ha kontakt med ägare, banker och andra externa intressenter.

Vad Omegapoint erbjuder dig
Omegapoint erbjuder en kultur som kännetecknas av en vilja att alltid bli bättre i kombination med att man bryr sig om varandra. Kontoret är beläget i fina lokaler centralt i Stockholm City. Omegapoint hälsar dig välkommen till ett trevligt och sunt bolag med god sammanhållning, där man stöttar varandra och har kul ihop.

Kan detta vara nästa utmaning för dig? Välkommen med din ansökan! Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning
  • Verka proaktivt och utvecklande avseende hela koncernens ekonomiprocesser, innebärande kontinuerlig och nära dialog med övrig ekonomifunktion och dotterbolag.
  • Upprättande av koncernkonsolidering i samband med månads-, kvartals- och årsbokslut.
  • Säkerhetsställa redovisningen, ekonomiprocesserna och boksluten.
  • Ansvara för koncernredovisningssystemet Aaro, operationellt och utvecklingsmässigt.
  • Hantera finansiella kontroller, skattedokumentation samt myndighetsrapportering.
  • Ansvara för processen kring upprättande av underlag till kvartalsrapporter och årsredovisning för koncernen.
  • Förvärvsanalyser enligt K3.
  • Ansvara för att inkludera och säkerställa att förvärvade bolag och harmoniseras med gruppens befintliga redovisning- och rapporteringsrutiner.
  • Utveckla processerna för redovisning och rapportering samt ansvara för utbildning och stöd till koncernens dotterbolag avseende detta.
  • Driva arbetet med att upprätta koncernens kassaflödesanalys och kassaflödesprognoser.
Erfarenhet
Vi söker dig med en akademisk examen och sannolikt minst 10 års erfarenhet av arbete med ekonomi, varav minst 5 år av koncernredovisning. Du har också goda kunskaper inom K3 och erfarenhet av IFRS. Du har arbetat brett och har goda kunskaper inom koncernredovisning, konsolidering och koncernrapportering. Du har sedan tidigare varit involverad i systemprojekt, har ett systemintresse och är inte rädd för att på egen hand vidareutveckla systemstödet internt. Vidare ser vi gärna att du har god kunskap om företagsförvärv och tidigare har erfarenhet av att arbeta i en förvärvintensiv verksamhet. Du har goda kunskaper och kommunicerar väl i tal samt skrift på såväl svenska som engelska och har mycket goda kunskaper i Excel.

Personliga egenskaper

Som person är du kommunikativt skicklig, strukturerad och kvalitetsmedveten. I ditt arbete är du ansvarstagande, mycket självgående, noggrann och har sinne för både helhet och detaljer. Du är flexibel, nyfiken och lösningsorienterad med en god förmåga att prioritera ditt arbete i en föränderlig miljö.

Om Omegapoint
Omegapoint är ett av marknadens ledande konsultbolag inom säker digital transformation och lever efter ledorden lite vassare, lite snällare. Från rådgivning vid komplexa utmaningar till helhetsåtaganden inom cybersäkerhet och säker digitalisering. De hjälper sina kunder att hitta nya affärer, utveckla säkra IT-system, effektivisera processer, skydda dem från cyberhot, hantera lagkrav, bli snabbare och mer hållbara i en digital värld. Att säkra Omegapoint kunders utveckling handlar om att bidra med både kunskap, mod och trygghet för att ta deras verksamhet in i framtiden. Företaget växer snabbt och de är idag 500 konsulter i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö, Örebro och Umeå. Företaget bildades 2001 och är till 35% medarbetarägt. Läs mer på: www.omegapoint.se

Ansökan
Har vi fångat ditt intresse? Registrera ditt CV via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Omegapoint med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Jennifer Mara eller Gustav Krieger som är ansvariga rekryterare för denna tjänst på: jennifer.mara@gazella.se eller gustav.krieger@gazella.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga