Gazella AB · Publicerad 3 nov 2020

Gazella söker nu en noggrann och kommunikativ Senior Accountant till Becton Dickinson, ett medtech-bolag i stark tillväxt. Vi letar efter dig som har arbetat brett med redovisning i ett större bolag och vill fortsätta utvecklas i ett bolag med hög tillväxt- och förändringstakt. Ekonomifunktionen består idag av fem personer som ansvarar för redovisning och den externa rapporteringen för Sverige, Danmark, Norge och Finland. I denna roll kommer du sitta på det nordiska huvudkontoret beläget i Liljeholmen där du rapporterar till direkt till Nordic Finance Manager. Du erbjuds en arbetsplats med ett stort driv, en positiv anda och en lösningsorienterad framtoning.

Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning
  • Ansvara för månads- och årsbokslut samt årsredovisning.
  • Inkomstdeklarationer.
  • Kontoavstämningar.
  • Hantera skattefrågor i samarbete med skatteexperter och frågeställningar avseende moms.
  • Stödja shared service centers (SSC) i andra länder, såsom leverantörsreskontra, kundfordringar, intercompany, m.m.
  • Delaktig i utveckling av processer, rutiner och system inom ekonomi.
  • Stödja och leda ad hoc-analyser, etc.
Erfarenhet
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom redovisning/finans och minst fyra års relevant erfarenhet inom redovisning. Du är van vid att självständigt ta ansvar och trivs i en föränderlig miljö där det händer mycket. Du känner dig trygg med bokslutsprocessen och kan självständigt upprätta årsbokslut, årsredovisning och har erfarenhet av detta från större bolag, gärna amerikanskägda. Du har en god IT-vana, är mycket van Excel-användare och talar och skriver flytande på svenska och engelska. Det är även meriterande men inget krav, med kunskaper inom SWGAAP, USGAAP och/eller inom systemen SAP, BPC och integrationsprocesser. Även om du har erfarenhet från någon nordisk organisation. Har du relevant erfarenhet från samarbete med shared service center, gärna med utländsk placering, är det meriterande.

Personliga egenskaper
Som person söker vi dig som trivs med varierande arbetsuppgifter på olika nivåer. Dagarna ser väldigt olika ut och det är därför viktigt att du är flexibel och har ett prestigelöst förhållningssätt. Vi ser det som positivt om du är noggrann och detaljorienterad med förmåga att arbeta mot deadlines. Du är kommunikativ, har en hög servicenivå och är tillmötesgående och stöttande mot kollegor i verksamheten samt är bekväm med att arbeta i nära samarbete med externa intressenter runt om i världen. Samtidigt tror vi att du trivs med att arbeta självständigt, där du tar tag i problem och tycker om att komma med nya idéer och lösningsförslag.

Om Becton Dickinson
BD är ett globalt medicintekniskt företag som arbetar med att förbättra medicinsk upptäckt, diagnostik och leverans av vård genom Advancing the world of health. BD är ett ledande företag som arbetar för att öka säkerheten för patient och vårdpersonal samt utvecka teknik som möjliggör medicinsk forskning och kliniska laboratorier. Företaget samarbetar med organisationer runt om i världen för att ta itu med några av de mest utmanande globala hälsofrågorna. BD har mer än 65.000 medarbetare över 50 länder som arbetar i nära samarbete med kunder och partner för att bidra till att ökad medvetenhet, sänka sjukvårdskostnader, öka effektiviteten, förbättra säkerhet inom sjukvården och utöka tillgången till sjukvård.

Ansökan
Har vi fångat ditt intresse? Registrera ditt CV via ansök-knappen! Har du frågor är du välkommen att kontakta John Hagtorn som är ansvarig rekryterare för denna tjänst, john.hagtorn@gazella.se.

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du ekonom eller ledare? Skicka in ditt CV för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
26 dec 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga