HKScan Sweden AB · Publicerad 8 nov 2021

KAM-CHEF MED KUNDANSVAR: DU HAR PASSION FÖR FÖRSÄLJNING OCH HÅLLBARHET
HKScan är det signifikant nordiska livsmedelsföretaget med över 100 års erfarenhet av ansvarsfull köttproduktion och bearbetning av råvaror av hög kvalitet. HKScans mål är att växa som ett mångsidigt livsmedelsföretag. Vi tillverkar välsmakande, hälsosam och ansvarsfullt producerad mat som tillgodoser våra konsumenter och kunders behov. Vi tar ansvar för utvecklingen av livsmedelsproduktionen i hela värdekedjan, från gård till konsument.

Våra hemmamarknader omfattar Finland, Sverige, Danmark och Baltikum. Våra ca 7 300 yrkeskunniga medarbetare säkerställer godare måltider varje dag, både idag och imorgon. Vårt mångsidiga erbjudande inkluderar produkter från både kyckling, fläsk-, nöt och lammkött, samt färdigrätter och måltider. Våra starka varumärken omfattar HK, Kariniemen, Via, Scan, Pärsons, Rakvere, Tallegg och Rose. År 2020 uppgick nettoomsättningen för börsnoterade HKScan till 1,8 miljarder euro.

Vi gör livet godare - idag och imorgon
HKScan ska växa till ett mångsidigt livsmedelsföretag i linje med vår nya strategi.Vårt viktigaste strategiska mål är att förbättra lönsamheten, vilket i sin tur säkerställer kontinuitet och utveckling av verksamheten. Vår målsättning är att växa till ett mångsidigt livsmedelsföretag med en ledande position i de viktigaste försäljningskanalerna på våra hemmamarknader.

Nu söker vi till HKScan en säljdriven KAM-chef som kan fortsätta utveckla och växa vår verksamhet inom Foodservice. Vi söker dig som har erfarenhet från livsmedelsbranschen, av att utveckla kunder samt vill leda ett team med personal- och resultatansvar. Du är affärsdriven och kan ta HKScan in i framtiden genom att framför allt bidra till vårt KAM teams fortsatta resa samt utöka och bygga vidare på vår befintliga affär. Rollen som KAM-chef utgår från Stockholm. En del resor ingår i rollen.

OM ROLLEN
Vi erbjuder en affärsdrivande ledarroll med möjlighet att utveckla och driva KAM- och kategoriteamet mot framtida mål. Du får möjlighet att verka både operativt och strategiskt samt driva teamets övergripande utveckling på kort och lång sikt inom ramen för framtagen strategi. Du arbetar i en framåtlutad miljö där utrymme för kreativitet och nya idéer finns. Du ingår i ledningsgruppen för Foodservice och rapporterar till VP/Försäljningsdirektör Foodservice, Industry och New Business.

Din uppgift är att leda, coacha och skapa tillväxtmöjligheter tillsammans med ditt KAM team som består av fyra KAM och en Kategorichef. I rollen som KAM-chef inspirerar och motiverar du dina medarbetare och skapar förutsättningar för dem att lyckas och må bra i sin prestation. Du är en duktig relationsskapare, skapar långsiktiga kundkontakter och driver försäljningsprocesserna tillsammans med dina medarbetare. Rollen innefattar även eget kundansvar för en eller flera kunder.

OM DIG
För att ha bästa möjliga förutsättningar att lyckas behöver du ha erfarenhet från livsmedelsbranschen. Du drivs av utveckling och av att få ditt team med dig mot gemensamma mål. Du har ett coachande ledarskap med förmåga att bygga relationer internt såväl som externt och du bidrar med energi och driv. Du har en stark vilja att utveckla affären liksom dina medarbetare. Du är trygg i dig själv, skapar tillit och förtroende i dina relationer och tar dig an dina uppgifter med stort engagemang. Du tar ansvar och satsar helhjärtat på ditt uppdrag som KAM-chef.

DINA ERFARENHETER OCH KOMPETENSER
 • Erfarenhet från livsmedelsbranschen / Foodservice
 • Vilja och motivation att driva affärsområdet KAM och leda personal
 • Tydlig ledare med ett coachande förhållningssätt - du skapar tillit och får teamet med dig!
 • Erfarenhet av ledarskap i förändring / transformation
 • Kombinerar operativt och strategiskt tänkande
 • Affärs- och kundorienterad, drivande och van att förhandla
 • Hög energinivå och intensitet i att utveckla affärer och bygga kundrelationer
 • Lyhörd och skapar goda relationer internt och externt
 • God kommunikationsförmåga och högt engagemang
 • Uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort
 • Relevant eftergymnasial utbildning, akademisk utbildning är meriterande
 • Erfarenhet av offentlig upphandling är meriterande liksom om du jobbat på kundsidan inom Foodservice
Vill du bli HKScans nya KAM-CHEF - skicka in din ansökan! Vi ser fram emot såväl manliga som kvinnliga sökande.

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Miléne Strömqvist. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas: skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan annonseringsperiodens slut.

MER OM HKSCAN
Läs mer om oss på HKScan
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga