ICA · Publicerad 30 dec

Mat på nätet växer så det knakar när fler och fler människor i Sverige väljer e-handel för sin veckohandling. På ICA satsar många butiker stort på att vara det självklara valet även på nätet, och sedan 2014 tillhandahåller ICA Sverige en e-handelsplattform för ICA-handlare att använda för att ta sin butik online.

I Stockholm erbjuder ICA Sverige utökat logistikstöd till butikerna vad gäller centraliserat orderplock och en transportlösning för hemleverans direkt till konsument. Detta stöd levereras från ICA:s e-handelslager i Stockholm och möjliggör ett förstärkt e-handelserbjudande för storstadskunden.

Både lager- och transportverksamheten genomsyras av en mycket hög ambition att leverera marknadens bästa lösningar, överträffa butikernas förväntningar och möta kundernas behov. Verksamheten drivs i nära samarbete med ICA Kundservice, som tillhandahåller support av högsta klass till butikernas kunder. Inom organisationen finns också supportteam som säkerställer att butikerna får rätt hjälp kopplat till plock- och transporttjänsterna.

Logistikverksamheten producerar både centralplockade matkassar (middagslösningen "ICA:s Matkasse") och lösplocksorder – där kunden plockar ihop sin order själv från en webbshop och väljer från samma varuavsnitt som man är van att handla från i butik. Med vår transporttjänst levererar vi med egen fordonsflotta till butik och direkt hem till slutkonsument.

Till vårt nya e-handelslager i Jordbro söker vi nu en Logistikchef som tillsammans med oss vill satsa på vår befintliga affär, samt även ansvara för den ännu viktigare uppgiften att bygga nya affärer för att fortsätta ligga i framkant.

Om tjänsten
E-handelslagret är den första siten av sitt slag i ICA Sveriges regi och som logistikchef ansvarar du för att bygga upp, skapa och säkra en mycket viktig strategisk resurs för våra ICA-handlare. Förutom att ansvara för att säkerställa verksamheten i Jordbro bidrar du även för att sätta en struktur som kan appliceras på fler siter framöver. Som Logistikchef är du ytterst ansvarig för e-handelslogistiken på siten i Jordbro. Tillsammans med ledningsgruppen representerar du ett coachande ledarskap på golvet för över 200 medarbetare.

Vidare kommer du i tjänsten att:
 • Ansvara för att implementera KPI:er för att mäta och utveckla produktivitet och kvalitet.
 • Analysera och optimera flöden och arbetssätt.
 • Initiera och utveckla nya och befintliga processer inom lagret.
 • Driva projekt och aktiviteter runt som säkerställer grundvärden såsom arbetsmiljö, arbetstrivsel, kvalité, effektivitet, säkerhet och kundfokus.
 • Säkerställa framtida behov enligt bolagets fastställda prognos.
 • Driva lagrets ledningsgrupp.
 • Följa upp arbetet på lagret för snabbare och effektivare leveranser med högre kvalitet och precision.

Du rapporterar till Chef E-handel Logistik & Drift, Peter Johansson

Din profil
För att lyckas i rollen krävs att du brinner för operativ drift och samt att leda både ledare och medarbetare. I din roll förväntas du kunna kommunicera och representera den strategiska riktningen som övergripande styr förutsättningarna för genomförandet av verksamheten. Du har en välutvecklad förmåga att leda både aktivitet och människor från en taktisk nivå samt förmågan att vid behov lätt dyka in i de operativa detaljerna av lagerprocesserna.

Du är i grunden en naturlig ledare som med ödmjukhet representerar de medarbetare du arbetar för. Din ledarstil är i hög grad coachande men du har inga problem att utöva ett mer direkt och styrande ledarskap när det behövs. Du är handlingskraftig och fattar beslut. Du balanserar nivå av ansvar och frihet för dina underställda ledare och involverar gärna dessa genom t.ex. målstyrning.

Som kollega är du prestigelös, positiv, kommunikativ och involverande. Du kan samarbeta med alla människor och involverar rätt personer i beslut som har påverkan utanför ditt ansvarsområde. Du är stöttande gentemot dina kollegor och delar med dig av dina upplevelser genom feedback.

Vi ser även att du är:
 • Flexibel – vågar testa dig fram när färdiga lösningar inte finns.
 • Erfaren av att driva strukturerat förbättringsarbete enligt Lean-principer eller motsvarande metodik.
 • Strukturerad och trivs i en föränderlig miljö.
 • En utmärkt kommunikatör och nätverkare.


Anställningsform
Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Ansökan
Stämmer detta in på dig? Ansök senast den 20 januari 2019. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV eller personliga brev tillgängliga kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn-profil. Har du frågor om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterare Mattias Eklund, tel. 0762 65 13 00.

Välkommen med din ansökan!

ICA ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för våra medarbetare. Vi har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser. Vi tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga