IF Metall · Publicerad 11 sept 2019

Vill du vara en del i arbetet med en tryggare arbetsmarknad för IF Metalls medlemmar? IF Metall söker nu en lokal ombudsman för vikariat till avdelningen i Stockholm. Vikariatet är på heltid och sträcker sig under perioden 2019-08-15 till och med 2020-06-15. Här erbjuds du ett omväxlande och stimulerande arbete som ger goda möjligheter till personlig utveckling.

Arbetsuppgifter
Avdelningen företräder och bevakar medlemmarnas intressen inom flera olika områden såsom löner, anställningsvillkor, arbetsmiljö- och försäkringsfrågor Avdelningen består sammanlagt av ca trettio medarbetare som arbetar som ombudsmän, administratörer och handläggare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att bedriva förhandlingsstrategiskt arbete, ge arbetsrättslig rådgivning och att företräda medlemmar i förhandling, avtalsteckning och tvister. I rollen svarar du även för att rekrytera medlemmar, förtroendevalda, bilda klubbar, stödja, bygga upp verksamhet och att stärka organisationen.

Som ombudsman arbetar du med ett starkt engagemang, på uppdrag av avdelningsstyrelsen, för medlemmarnas intressen. Det är ett omväxlande arbete med många kontaktytor och arbetet förekommer inom hela avdelningens geografiska område. Vidare sträcker sig ansvaret över samtliga kollektivavtalsområden som finns i regionen. Du svarar självständigt för förhandlingar och medlemsärenden och ger ett löpande stöd till medlemmar och förtroendevalda. Rollen innebär att arbeta utåtriktat för att väcka intresse och engagemang för medlemskap och fackliga värderingar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av förhandling, arbetsrättsligt arbete och att bygga lokal facklig organisation. Har du även erfarenhet av avtalsteckning är det meriterande.

Du drivs av att arbeta med och för människor, är inlyssnande och har en utvecklad social kompetens. Du har lätt för att anpassa dig till förändringar, besitter ett lugn och en trygghet även i pressade situationer och du har förmågan att förklara komplex information på ett pedagogiskt sätt.

För att trivas i rollen arbetar du självständigt samtidigt som du tycker om att samarbeta med andra. Du har ett strukturerat arbetssätt och en utvecklad prioriteringsförmåga på så sätt att medlemmen alltid får besked och hjälp så snabbt som möjligt.

För att bli aktuell för denna tjänst delar du arbetarrörelsens värderingar och de värderingar som IF Metall har: en feministisk syn och verkar för rättvisa, jämlikhet och jämställdhet. Du har som lägst avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska och du har en god digital kompetens. Då resor förekommer i tjänsten är B-körkort ett krav.

Organisationen eftersträvar mångfald och värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Övrig information
Vikariatsanställning och tjänstgöringsgrad, heltid
Löne- och anställningsvillkor är enligt våra avtal för lokalombudmän.

Kontaktpersoner:
För ytterligare information om tjänsten, kontakta lokal samordnare Lars Blomberg på telefon 08-534 816 28 eller HR-generalist Linda Sjögren, IF Metalls förbundskontor på telefon 08-786 81 90.

Sista ansökningsdag är den 17 September 2019. Varmt välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga