IFS logo · Publicerad 14 okt

IFS söker nu en ny Head of Accounting and Business Support som är intresserad av ledarskap och har erfarenhet av att leda grupper samt kunskaper i redovisning. I rollen som Head of Accounting and Business Support kommer du att ansvara för och koordinera redovisningen för Skandinavien med 9 medarbetare i tre länder. Som Head of Accounting and Business Support kommer du att arbeta nära CFO och aktivt bidra i Finance ledningsgrupp med placering i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Head of Accounting and Support:
  • Leda och coacha redovisningsgruppen om 3 personer samt Business Support om 6 personer
  • Ansvara för all redovisning och koordinera och kvalitetssäkra den för Skandinavien
  • Ansvara för moms, skatter och deklarationer
  • Ansvara för rapportering till moderbolaget samt kasssaflödesfrågor
  • Delaktig i budget och prognosarbete
  • Bollplank till CFO i redovisnings- och regelverksfrågor
  • Kontakter med revisorer, myndigheter och andra kontakter
  • Vidareutveckling av processer, rutiner och system samt vara delaktig i projekt
Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som är redovisnings- eller ekonomichef idag och som är trygg i ditt ledarskap och vill fortsätta coacha medarbetare men samtidigt har ett intresse för redovisning och regelverksfrågor (IFRS). Vidare har du erfarenhet av att arbeta i en föränderlig miljö, samt van att effektivt och framgångsrikt driva ett kontinuerligt förändringsarbete. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska samt har god IT- och systemvana.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som Head of Accounting and Business Support är du en självständig person som är trygg i dig själv och som drivs av att leda och utveckla andra. Du har lätt att samarbeta och är intresserad av dina medarbetare samt prioriterar tillgänglighet för gruppen. Vidare är du handlingskraftig, prestigelös, analytisk, strukturerad, har förmågan att prioritera och är en god kommunikatör.

Placeringsort

Tjänsten är placerad i Stockholm, men kommer innebär resor då det är en Skandinavisk organisation med krav på flexibilitet och självständighet där distansledarskap är vardag. I rollen kommer du att göra dagsresor inom Skandinavien där dina medarbetare finns, ca 2-4 dagar i månaden.

Vad erbjuder IFS?
  • På IFS har vi en stark och engagerad kultur där vi alla hjälps åt och där du som kollega och medarbetare syns och är viktig. Du får snabbt frihet under ansvar och kommer på många sätt ha möjlighet att påverka - vår produkt, vår organisation och vår utveckling.
  • Vi är en stabil och mogen organisation med internationell verksamhet där du får samarbeta över såväl kompetens- som nationsgränser. Hos oss får du möjlighet att växa och utvecklas som person i din roll och i din karriär. Du möter varierande, intressanta och utmanande arbetsuppgifter, projekt och kommer att få samarbeta med kompetenta och trevliga kollegor samt ledare i en organisation som sätter kunden i fokus.
OM IFS

IFS är en ledande global leverantör av affärssystem som hjälper företag att bli mer flexibla. Med omfattande kunskaper inom utvalda branscher erbjuder IFS ett flexibelt, helintegrerat affärssystem (ERP) inklusive lösningar för underhåll (EAM) och service. IFS grundades 1983 och är ett publikt aktiebolag (XSTO: IFS) med cirka 2700 anställda. IFS stödjer fler än 2400 kunder över hela världen genom lokala kontor och ett växande partner nätverk.

IFS har blivit vald till en av Sveriges 10 bästa arbetsplatser 5 år i rad.

I denna rekryteringsprocess samarbetar IFS med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsult Erna Stamming på 070-750 22 76. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Financial manager, CFO, Finance manager, Head of Finance, Accounting manager, Chief accountant, Finance Director, Accountant, Auditor, Senior accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Group accountant, Business controller, Financial controller, redovisningsspecialist, redovisningskonsult, bokslut, senior redovisningsekonom, bolagsekonom, ekonomiansvarig, ekonomichef
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef
Rekryteringen hanteras av
Meritmind AB

Inga fler liknande jobb tillgängliga