II-VI / Finisar · Publicerad 11 maj 2021

II-VI (two-six) Sweden söker en Product Evaluation Engineer and Coordinator.

På II-VI (Nasdaq: II-VI) jobbar vi enligt vårt motto: "Making the world safer, healthier, closer, and more efficient". Vi är ett globalt företag inom "Engineered materials and opto-electronic solutions".
Vad vi gör: På II-VI Sweden utvecklar och tillverkar vi halvledarbaserade lasrar, modulatorer och integrerade optoelektroniska kretsar. Dessa används i allt från optisk kommunikation till sensorer där ljus är huvudingrediensen.
Hur vi gör: Tillverkningen av våra produkter omfattar långa och teknikintensiva moment. När produkterna är färdiga rent fysiskt så följer omfattande test och utvärdering; dels för att återkoppla till/förbättra tillverkningsprocessen, dels för att välja ut och föra material vidare till kunder och interna utvecklingsprojekt.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Hos oss på II-VI får du en viktig och utvecklande roll, i en internationell och högteknologisk miljö. Ditt arbete hos oss kommer direkt påverka vår utveckling som världsledande företag inom optisk kommunikation och sensorer. Du kommer att vara en del av en öppen och välkomnande organisation inom en framtidsriktad och global marknad. II-VI värnar om sina anställda och engagerar sig för att skapa ett så bra arbetsklimat som möjligt för att du som anställd ska trivas och utvecklas. Vi är stolta över våra värdegrunder som är: Integrety, Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm och dessa är något som genomsyrar såväl strategier som vårt dagliga arbete.
Välkommen till en kompetensintensiv och snabbväxande verksamhet med korta beslutsvägar och goda utvecklingsmöjligheter. Våra utvecklingsprojekt är väldigt ofta internationella samarbeten med andra II-VI-team runt om i världen där vi i Sverige spelar en central roll.

Dina framtida arbetsuppgifter

I rollen som Produktutvärderingsingenjör / Product Evaluation Engineer and Coordinator kommer du att ansvara för verifiering och utvärdering av prototyper/produkter. Du mäter och analyserar resultaten för att se om de uppfyller kravspecifikationernas parametrar. Du identifierar eventuella avvikelser, utvärderar och driver fram de nödvändiga förändringarna. Du driver projektteamet framåt i samarbete främst med kollegor inom projektets Core team. I rollen som Product Evaluation Engineer and Coordinator kan du även få ansvar för logistik och planering av prototypleveranser så väl mot den interna organisationen som den externa, dvs. mot kund. Externt har du ansvar för kundkontakten gällande produktleveranser och avvikelser.

Rollen innebär också

Som Product Evaluation Engineer and Coordinator kommunicerar du status och rapporterar avvikelser internt och externt. Du bidrar aktivt till produkt- och teknikförbättringar och tar fram underlag i form av analyser och rapporter till ledningsgruppen för vidare beslut. Eftersom alla våra processer ännu inte är på plats, ser vi gärna att du tar fram relevant teknisk dokumentation för att bygga och säkra vår interna kunskapsbas gällande produktutveckling och förbättringar av nya och befintliga produkter.

VEM ÄR DU?

Vem vi behöver: Till verksamheten i Järfälla söker vi en ingenjör som har kunskap inom produkt och processutvärdering. En central roll inom våra utvecklingsprojekt med ett övergripande ansvar för verifiering av produkternas/prototypernas prestanda gentemot de krav som interna och externa kunder ställer.
Vi söker dig som i grunden är civil- eller högskoleingenjör inom elektronik eller fysik eller har annan relevant bakgrund, med flera års yrkeserfarenhet där du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med utveckling och verifiering av produkternas tekniska prestanda. Alla våra produktutvecklingar drivs i projektform och därför vill vi gärna att du har erfarenhet från att ta ansvar i komplexa projekt. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med statistiska analysverktyg och att du dessutom har erfarenhet av processindustrin, är även det en merit. Vi ser gärna att du har arbetat i liknande miljö. God svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

För att du ska vara framgångsrik i rollen som Product Evaluation Engineer ser vi framför allt att du har erfarenhet från test och mätningar, processkontroller, dataanalyser och kvalitetsarbete, är engagerad och har en god analytisk förmåga. Utöver din analytiska förmåga, är du praktiskt lagd och kan självständigt sätta upp och genomföra mätningar av prototyper.
Vidare krävs det att du har mycket goda kunskaper i Excel och dataanalysverktyg som JMP eller liknande programvara.

Som person är du handlingskraftig och uppnår resultat med hög kvalitet. Du trivs med att leda projektgrupper, jobbar gärna med eget ansvar där du kan driva ditt arbete självständigt samtidigt som du uppskattar teamarbete och har en god kommunikativ förmåga.
Du är nyfiken och idérik med en stark drivkraft att identifiera förbättringsområden och trivs att arbeta både strategiskt och "hands on" utifrån egna initiativ, samtidigt som du kan stötta och uppmuntrar andra när det uppstår problem.
Det finns stort utrymme att själv kunna påverka och utveckla tjänsten.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
22 juni 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga