IP-only · Publicerad 3 sept 2020

IP-Only är norra Europas ledande leverantör av nätverksinfrastruktur och nätnära tjänster. Med utgångspunkt i vårt stabila fibernät utvecklar vi produkter och lösningar som kopplar upp och ihop Sverige och Norden med all världens möjligheter.

Vår passion är såväl tekniken som människorna som gör allt möjligt. Hos oss får våra kunder personlig och nära service och du som medarbetare har möjlighet att verka i en organisation som ser individen och där du kan påverka. Vi växer så det knakar och i dagsläget är vi ca 700 medarbetare med våra största kontor i Stockholm och Uppsala. Läs mer om företaget på www.ip-only.se

Är du financial controller eller konsult/revisor på BIG4 idag och vill gå vidare till en central och utmanande roll som innebär att du blir spindeln i nätet mellan vår svenska finansfunktion och koncernens internationella finansfunktion? Vill du ha en bred roll som innebär ett stort eget ansvar och där du kontinuerligt får driva utvecklingsarbete och projekt? Lockas du av att komma till ett tillväxtbolag där det händer mycket och där du får vara med och påverka? Då är rollen som Financial Controller på IP-Only något för dig!

Detta söker vi
Till IP-Only söker vi nu en driven Financial Controller som kommer att vara huvudansvarig för att planera, koordinera och genomföra den interna affärsstödjande rapporteringen. Du kommer att vara CFO:ns högra hand i rapporteringsfrågor och tillsammans med CFO ha dialogen med koncernens ledning, revisorer, banker och till viss del med bolagets ägare EQT. Du ansvarar för att rapporteringen håller en hög kvalitet och är den som kontinuerligt arbetar med att utveckla de rutiner och processer som behövs för att hålla en hög standard. Du kommer att ha en bred roll, som i vissa fall innebär en stödjande roll och i andra fall ett huvudansvar inom områden såsom budget, prognos, uppföljning och analys.

Du kommer att stödja affärsområdescheferna inom ovan nämnda områden och du kommer även stötta CFO i varierande ad hoc frågor inom bl a uppföljning och analys. Du är involverad i M&A-processer och tar även fram lednings- och styrelsematerial på kontinuerlig basis. Du kommer vidare vara involverad i diverse harmoniserings-/integrationsprojekt för att få till ett lyckosamt sammangående av tre bolag.

IP-Only ägs av EQT och är inne i en stor expansion då det händer mycket inom bolaget. Därför passar rollen extra bra för dig som gillar att arbeta med att utveckla processer och rutiner i en snabbrörlig organisation. Du ingår i ett Finance-team om ett 50-tal medarbetare och du rapporterar till CFO. Rollen är placerad på IP-Onlys kontor i Uppsala eller i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter
Som Financial Controller kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bl a vara följande:
  • Ansvara för planering, koordinering och genomförande av den interna affärsstödjande rapporteringen
  • Arbeta med M&A med fokus på due diligence och integration av finansprocesser
  • Kontinuerligt utvecklings- och förändringsarbete inom Finance, bl a digitaliseringsarbete kring budget-, prognos- och rapporteringsprocessen
  • Delaktig i budget- och prognosarbete, där du även kommer ha huvudansvar för att koordinera och planera stora delar i processen
  • Analys och uppföljning av finansiellt utfall, främst av cash flow och working capital
  • Stötta och kommunicera med affärschefer och andra ledande befattningshavare kring budget, utfall och finansiellt resultat
  • Framtagande av lednings- och styrelsematerial
  • Besvara ad hoc-frågor från bl a CFO, koncernledning, ägare och banker
Din profil
Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och har i grunden en förståelse för redovisning. Du arbetar idag som revisor eller konsult på BIG4 eller som financial controller på ett företag. Du har arbetat med diverse förändringsprojekt och varit med och implementerat nya strukturer och processer för att bl a stödja den interna rapporteringen. Och du har gärna varit involverad i M&A-processer. Då IP-Only är ett snabbrörligt bolag tror vi att du har tidigare har arbetat i en liknande miljö och att du verkligen trivs med att vara i ett sammanhang där det händer mycket!

Du som person
För att passa i rollen som Financial Controller är det viktigt att du är driven och har en stark leveransförmåga. Du trivs med att ta ett stort eget ansvar! Då rollen kommer innebära mycket utvecklings- och förändringsarbete så passar rollen dig som är öppen, nyfiken och som gillar att arbeta med problemlösning.

Då IP-Only har en snabb utvecklingstakt söker vi en person som är bra på att skapa strukturer i en föränderlig miljö. Du har förmågan att se samband, fånga fragment och skapa ett mönster. Vidare kommer rollen innebära många kontaktytor såväl inom Finance som med ägare och externa intressenter varmed det är viktigt att du kan bemöta olika typer av personer. Du är trygg i dig själv och har lätt för att bygga nätverk och involvera andra.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar IP-Only med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Frida Olsson, telefon 073 388 22 62 eller Anna Abrahamsson, telefon 070 691 01 35.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga