Infrea · Publicerad 26 mars 2021

Har du erfarenhet av koncernredovisning?
Är du driven och lösningsorienterad?
Lockas du av en expansiv verksamhet?

Då kan du vara den koncernredovisningschef som Infrea söker!

Beskrivning av tjänsten

Infreas huvudkontor ligger i centrala Stockholm i moderna lokaler. Där sitter idag bolagets VD, CFO, koncernredovisingschef, koncerncontroller och förvärvsansvarig. Du rapporterar till CFO.

Rollen har ett brett ansvarsområde med allt från redovisning och dokumentation till analys och uppföljning. Du ansvarar för konsolidering och kvalitetssäkring av 20 svenska dotterbolags rapportering vilket bl.a omfattar:
  • Konsolidering av utfall-, prognos- och budgetscenarios
  • Uppföljning, rapportering och dialog kring och med dotterbolagens bokslut
  • Finansiell information och text i koncernens externa rapportering
  • Stöd till koncernledning och dotterbolagen
  • Kommunikation av instruktioner och förutsättningar till dotterbolagen
  • Utveckling av processer och uppföljning
  • Skattefrågor, internkontroll och regelverk kring IFRS och K3
  • Utveckling och underhåll av Cognos och Excelbaserade rapporter
  • Aktivt deltagande i budgetprocessen
  • Systemansvarig för koncernkonsolideringsprogrammet
För rätt person finns stora möjligheter att utvecklas och arbeta praktiskt med olika projekt och frågeställningar inom en expansiv koncern.

Vem är du?

Vi söker dig som har minst 3-5 års erfarenhet från liknande roll. Vidare har du en akademisk examen som civilekonom eller motsvarande. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Du är en mycket van användare av Excel och har en god systemkunskap. Det är meriterande om du har erfarenhet från succesiv vinstavräkning.

Som person är du analytisk, driven och lösningsorienterad. Du har en god kommunikativ förmåga och trivs med många kontaktytor. Du är förändringsbenägen och positiv samt har lätt för att samarbeta. Du är engagerad och motiveras av att bygga strukturer och utveckla både dig själv och verksamheten. Du är intresserad av en expansiv verksamhet där det finns behov av förbättringar och effektivisering.

Infrea har Cognos som affärs- och konsolideringssystem. Har du erfarenhet av detta är det meriterande.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Infrea med Invici. Alla kontakter rörande tjänsten sker via Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Magnus Nilsson, 0733-84 20 22. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Infreas affärsstrategi är att förvärva och utveckla bolag med en tydlig affär inom infrastruktur. Dotterbolagen erbjuder produkter, tjänster och service inom infrastruktur och samhällsbyggnad. Verksamheterna bedrivs inom affärsområdena Mark & Anläggning och Vatten & Avlopp. Koncernen är i uppbyggnad och omsättningen ökade år 2020 från 615 till 917 msek och ser vidare en stark tillväxt under år 2021.
Infrea är en noterad aktie på Nasdaq First North Growth Premiere och har vidare ambitioner.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 apr 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga