Invici · Publicerad 15 sept 2020

Har du en bred kompetens inom redovisning?
Är du ansvarsfull och har högt driv samt god samarbetsförmåga?
Lockas du av en internationell verksamhet?

Då kan du vara den Financial Controller som Invici söker till vikariat i ca 12-15 månader.

Beskrivning av tjänsten

Ekonomifunktionen ansvarar för de legala enheterna i Sverige, Finland och Norge. Här ligger även det övergripande ansvaret för styrning och controlling av en separat verksamhetsgren, som spänner över flera länder inom Europa. Idag arbetar sex personer på ekonomiavdelningen. Personen kommer att arbeta med övriga financial controllers och ha en koordinerade roll. Fokus kommer till stor del att vara på analys och uppföljning.

Ansvarsområden:
  • Års-, kvartals- och månadsbokslut
  • Räkenskapsanalys
  • Årsredovisningar
  • Budget och forecast för de nordiska länderna
  • Skatter, moms och deklarationer
  • Kontakter med revisorer och lokala myndigheter.
  • Frågor gällande intercompany
  • Projekt och ad-hoc frågor
Du rapporterar till nordisk CFO som sitter i Stockholm, där även tjänsten är placerad. Enstaka resor inom Norden eller till Tyskland, där huvudkontoret är beläget, kan förekomma.

Vem är du?

Vi söker dig som har ca 5 års erfarenhet från liknande roll, gärna med bakgrund från revision kombinerat med tidigare erfarenhet som controller. Vidare har du akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande och goda kunskaper i Excel. Som person är du ansvarsfull, driven och ödmjuk. Du har ett noggrant, strukturerat och analytiskt arbetssätt med en förmåga att se till helheten och prioritera. Vidare är du lösningsorienterad och intresserad av förändringsarbete för förbättring och effektivisering. För att lyckas i tjänsten behöver du ha god kommunikativ förmåga, behärska engelska flytande i tal och skrift samt trivas med många kontaktytor. Meriterande är det om du har erfarenhet från arbete med de nordiska länderna samt kunskaper inom de nordiska språken (helst finska). Erfarenhet av att arbeta i SAP och med projektredovisning är även det ett plus i kanten.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar kunden med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Magnus Nilsson, 0733-84 20 22. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Kunden är en ledande partnerägd IT- och Managementkonsultfirma med mer än 10 000 konsulter i sitt globala konsultnätverk.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
15 okt 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga