Karolinska Institutet · Publicerad Igår 00:00

På uppdrag av Karolinska Institutet söker Poolia Executive Search en kommunikationsdirektör med uppdraget att proaktivt arbeta med KI som varumärke samt intern- och förändringskommunikation. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

KI:s kommunikationsavdelning är en aktiv och modern avdelning som hanterar strategiska frågor, produktion och projektledning, kulturfrågor, akademiska högtider samt konferenser och evenemang. Kommunikationsavdelningen består av närmare 40 medarbetare varav cirka 25 personer arbetar med renodlad kommunikation. Avdelningen har en omsättning på 62 miljoner kr per år.

För att fortsätta utveckla KI:s kommunikation internt och externt söker vi dig som ser möjligheten att komma in i en organisation som satsar mycket inom kommunikation. Som kommunikationsdirektör erbjuds du ett omväxlande arbete i en utvecklande och dynamisk miljö.

KI är en komplex organisation med bl.a. flera självständiga institutioner. Det finns därmed många intressen att balansera. Vi söker därför dig som är relationsbyggande, pragmatisk, självgående, trygg/stark och lyhörd i relation till organisation och medarbetare.

Dessutom söker vi dig som uppskattar att vara chef, är en mogen ledargestalt och som är närvarande och har en förmåga att se medarbetare och samla avdelningen. Du har tio personer som rapporterar direkt till dig.

Utbildning/erfarenhet

Till tjänsten som kommunikationsdirektör söks en person med:
  • Erfarenhet av ledarskap
  • Flera års erfarenhet av arbete med kommunikationsfrågor i komplex organisation
  • Erfarenhet av att ha arbetat på ledningsnivå
  • Erfarenhet av att utveckla och förändra verksamhet och organisation
  • Förmåga att driva och hantera kommunikationsfrågor på ledningsnivå
  • Förmåga att leda och utveckla verksamheten utifrån ett strategiskt perspektiv
  • Relevant akademisk examen, gärna inom kommunikation
Meriterande är:
- Erfarenhet av arbete i den akademiska miljön
- Erfarenhet av offentlig sektor och politiskt styrd organisation
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Karolinska institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att på ett avgörande sätt bidra till att förbättra människors hälsa. I Sverige står KI för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid KI mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
23 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
PR & Kommunikation
Kontakt
Mejla Rickard Thorgren
Rekryteringen hanteras av
Poolia

Inga fler liknande jobb tillgängliga