Karolinska Universitetsjsukhuet · Publicerad 3 juli

Vill du vara med att bygga upp en ny fungerande organisation inom IT-drift och infrastruktur och utveckla IT-stöd som gör verklig skillnad ! Ansök redan idag om du vill vara med och skapa framtidens sjukvård med oss!

Arbetsuppgifter

Rollen som sektionschef innebär att leda en sektion med tjänstemän och arkitekter med mål att tillhandahålla kostnadseffektiva tjänster av hög kvalitet för verksamheten.

I rollens ansvar ingår att:
  • Vara strategisk partner till verksamheten avseende hur IT kan bidra till Karolinska Universitetssjukhusets utveckling.
  • Utveckla, underhålla och optimera tjänster och lösningar inom IT-drift och infrastruktur för att tillsammans med övriga IT-funktioner bilda en effektiv, samordnad och proaktiv IT-organisation.
  • Ansvara för en väl fungerande relation, gällande tjänster och behov inom IT-drift och infrastruktur med verksamhetschefer och andra intressenter.
  • Bygga upp en fungerande organisation för att fånga upp verksamhetens behov och utveckla kostnadseffektiva tjänster inom IT-drift och infrastruktur som möter behoven.
  • Bygga upp och leda ett team av tjänsteägare och tjänstearkitekter.
  • Etablera god ekonomisk uppföljning och kontroll över samtliga tjänster inom portföljen, samt löpande utvärdera och realisera förbättringspotential.
  • Ha strategisk och global förståelse avseende IT-stöd till verksamheten.
Erfarenhet/Utbildning

Vi söker dig som har en akademisk utbildning och erfarenhet av ledningsarbete i en modern och välfungerande IT-organisation eller annan motsvarande relevant erfarenhet. Du har erfarenhet av tjänsteutveckling och paketering av tjänster inom drift, infrastruktur och support. Viktiga erfarenheter och kompetens är dels av stora verksamhetsnära infrastrukturprojekt och dels av att utveckla tjänster som möter vårdverksamhetens behov.

Som person är du leveransorienterad, lösningsfokuserad och en prestigelös teamspelare. Du förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke och kunna motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen.

Övrigt

Vi eftersträvar jämdställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi vet att framgångsrika företag byggs av ambitiösa människor. Människors drivkrafter, ambitioner och sammanhanget de hamnar i avgör vad de kan åstadkomma. Poolia hjälper varje år tusentals människor att göra karriär genom våra rekryterings- och uthyrningsuppdrag, både till privata företag och verksamheter inom den offentliga sektorn. Vi lägger dagligen upp både nya jobb och tips till dig som arbetssökande - gå in på poolia.se och sök jobb inom Administration, Ekonomi, HR och Lön, Sälj och Marknad, Life Science, IT, Engineering, Offentlig marknad och Executive Search.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
20 aug
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar
Rekryteringen hanteras av
Poolia

Inga fler liknande jobb tillgängliga