Karolinska universitetssjukhuset · Publicerad 19 sept

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas största sjukhus som tillsammans med Karolinska Institutet leder den medicinska utvecklingen i Sverige. För oss är sjukvård, forskning och utbildning lika viktiga delar i arbetet med att förlänga och förbättra människors liv. Karolinska Universitetssjukhuset omsätter drygt 15 miljarder kr och har cirka 15 500 medarbetare i primärt Solna och Huddinge. Vår vision är "Patienten först". Läs mer på www.karolinska.se.

Vi söker nu en meriterad Controllerchef med framåtanda och stark ledarkompetens, som trivs med att arbeta i förändring.

Ekonomiavdelningen på Karolinska Universitetssjukhuset har idag drygt 120 medarbetare som arbetar både verksamhetsnära och centralt. I din roll rapporterar du till Ekonomidirektören samt ingår i Ekonomistabens ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter

Du kommer att leda en av sjukhusets controllergrupper. I uppdraget ingår att driva alla sjukhusets ekonomiprocesser på respektive tema/funktion med stort fokus på framåtriktad analys. Arbetet görs i mycket nära samarbete med verksamheten och förutsätter ett proaktivt arbetssätt för att analysera avvikelser mot plan. Vidare ska du utmana och stötta i arbetet med att säkerställa att produktivitet och effektivitet utvecklas positivt.

Du ingår i ekonomiavdelningens ledningsgrupp samt i ledningsgrupp på tema/funktion och deltar då i såväl operativt som mer strategisk utvecklingsarbete för att stötta sjukhusets nya verksamhetsmodell och för att utveckla ekonomiprocesser.

I samarbete med tema/funktionschef ansvarar du för att verksamhetens mål uppnås inom givna ramar och med god intern kontroll.

Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med minst 5 års erfarenhet av rollen som controller. Vi söker dig med några års erfarenhet av ledarrollen och vi lägger mycket stor vikt vid dina ledaregenskaper.

Vidare har du:
  • Vana att arbeta med agil utveckling och förändring
  • Erfarenhet av styrnings- och organisationsfrågor samt förmåga att omsätta strategi till operativa lösningar
  • Erfarenhet av kapitalintensiv verksamhet
  • Erfarenhet av att driva förändringsprojekt
För att trivas på Karolinska Universitetssjukhuset har du ett proaktivt arbetssätt, engagemang och är resultatinriktad. Du har ett processorienterat tankesätt samt en förmåga att förstå och visualisera i dialog med verksamhet. Du är entusiastisk och vill med glädje bidra till en miljö under stark förändring. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och deadlines.

Du är affärsmässig, resultat- och serviceinriktad samt har ett helhetsperspektiv med förmåga att se kort- och långsiktiga konsekvenser och möjliga lösningar. Du är analytisk och kan dela upp komplexa frågeställningar i mindre och hanterbara delar, för att successivt och kontinuerligt kunna leverera och visualisera lösningar till verksamheten.

Som person är du lyhörd, beslutskraftig samt har en god prioriterings- och kommunikationsförmåga. Du är en utvecklande ledare som skapar förtroende, engagemang, motivation och delaktighet i gruppen hos medarbetarna och får omgivningen att förstå och ta till sig nya idéer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Information om tjänsten lämnas av:
Ekonomidirektör Margareta Fast, tel:073-699 61 65, epost:Margareta.Fast@karolinska.se
HR-Partner Sanna de Mander, tel:08-517 713 47, epost:Susanne.demander@karolinska.se

Fackliga företrädare:
SACO Ewa Thimgren, tel:070-4203686
Vision Karen Navarro Yevenes, tel:08-58581130
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Rätt person på rätt plats. Det är vår kärnkompetens. Och vi har hunnit bli riktigt bra på det efter att vi ända sedan 1989 har försett företag och organisationer med nya medarbetare, såväl tillfälligt och permanent. Vår långa erfarenhet har gjort att vi verkligen kan vårt jobb. Genom att vi ständigt vässar våra arbetsmetoder och processer får du alltid hög kvalitet i allt vi gör. Vår erfarenhet märker du också på att vi är snabba och att du får medarbetare som kan börja jobba hos dig direkt.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
9 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Rekryteringen hanteras av
Poolia