Kommunal · Publicerad Idag 00:00

Letar du efter en varierad roll inom juridik med stora möjligheter att påverka och utveckla på såväl strategisk som operativ nivå. Vill du dessutom arbeta i en organisation som arbetar hårt för att göra skillnad för en stor mängd människor. Då har vi jobbet för dig. Vi söker för rekrytering till Kommunal en jurist med specialistkompetens inom avtalsjuridik. Detta är en ny roll på Kommunal där du som anställd får stora befogenheter och inflytande i arbetet med centrala kollektivavtal.

Sök redan idag. Urval görs löpande men påbörjas först vecka 2, 2018.

Arbetsuppgifter

I rollen som jurist inom området kollektivavtal får du ansvar och befogenheter att bygga upp och driva juridiska arbetet med kollektivavtal på Kommunal. Du arbetar som strategiskt stöd för verksamheten och förbundsstyrelsen men även taktiskt operativt som rådgivare och samordnare på området. Du ansvarar för samordning av förbundets kollektivavtal, tar fram strategier och samordnar dessa inför avtalsförhandlingar. Du förväntas även ta ansvar för bevakning och utredning av lagförslag inom området arbetsmiljö och arbetsrätt, samt strategier inom detta. Konkreta arbetsuppgifter kan exempelvis vara:
  • Analysera och samordna förbundets kollektivavtal i principiella avtalsfrågor
  • Samordna avtalsförhandlingar tillsammans med enhetschef och avtalssekreterare
  • Fungera som rådgivare och ta fram underlag i arbetsrättsliga avtalsfrågor
  • Bevaka och utreda lagförslag inom arbetsrätt och arbetsmiljö samt ta fram strategier för detta
  • Vara behjälplig och vid behov vara med och förhandla avtal eller i principiella tvister.
  • Vara behjälplig vid formuleringar av avtalstext
Erfarenheter och kompetenser

Vi vill att du har en juristexamen, gärna med inriktning mot avtalsjuridik. Du ska ha erfarenhet av kvalificerad juridisk rådgivning inom relevant område. Du har även en god generell förhandlingsvana och har du dessutom förhandlingsvana inom området kollektivavtal är det klart meriterande. Du talar och skriver flytande svenska och hanterar engelska på mycket hög nivå, särskilt i skrift. Har du erfarenhet från liknande politiskt eller idéstyrd verksamhet ses det som klart meriterande.

Vi sätter stort värde i de personliga egenskaperna i denna rekrytering. Du är drivande och initiativrik med förmåga att arbeta såväl strategiskt som taktiskt. Du arbetar även systematiskt på ett organiserat och strukturerat sätt. Vidare är du lojal och kan hålla fokus mot uppsatta mål. För att vara framgångsrik i denna roll behöver du även vara kommunikativ och socialt begåvad. Vidare ser vi givetvis att du som person delar Kommunals värderingar.

Om Kommunal

Som en av Sveriges största fackföreningar har Kommunal över en halv miljon medlemmar, inom fler än 230 yrken. Kommunal är en viktig samhällspolitisk aktör i Sverige. Vi finns till för att tillvarata medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och i samhällslivet i stort.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi vet att framgångsrika företag byggs av ambitiösa människor. Människors drivkrafter, ambitioner och sammanhanget de hamnar i avgör vad de kan åstadkomma. Poolia hjälper varje år tusentals människor att göra karriär genom våra rekryterings- och uthyrningsuppdrag, både till privata företag och verksamheter inom den offentliga sektorn. Vi lägger dagligen upp både nya jobb och tips till dig som arbetssökande - gå in på poolia.se och sök jobb inom Administration, Ekonomi, HR och Lön, Sälj och Marknad, Life Science, IT, Engineering, Offentlig marknad och Executive Search.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
21 jan
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Rekryteringen hanteras av
Poolia

Inga fler liknande jobb tillgängliga