Konfidentiell · Publicerad 24 sept 2020

ValueOne söker en kvalificerad Projektinköpare av entreprenad och elinstallationer till ett ettårigt konsultuppdrag på ett energibolag i Stockholm. Uppdraget är på heltid och ska tillsättas snarast.

Om rollen
Rollen som projektinköpare är ett avancerat uppdrag där du aktivt ska driva inköpsprocessen i stora investeringsprojekt. Du förväntas ta en aktiv roll i projektupphandlingar i de investeringsprojekt där du medverkar från start till mål, med uppgiften att säkra kvaliteten på leverantör och skapa lönsamma affärer. Du ansvarar för att hålla ihop en helhet där flera projektmedlemmar deltar i inköpsarbete och inköpsstrategi. Det medför att du tar eget ansvar och initiativ för att driva inköpsarbetet i projekten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Författa förfrågningsunderlag och dokumentera övriga upphandlingsdokument som inköps- och investeringsprocessen kräver.
  • Bidra med ett bra nätverk och ha kontroll på leverantörsmarknaden inom de områden som upphandlingarna sker inom.
  • Upprätta inköpsstrategier som bidrar till affärsnytta och kvalitetssäkring.
  • Leda och förhandla avtal med leverantörer.
  • Genomföra och följa upp förfrågningar och anbud, räkna ut och rapportera besparing.
  • Följa upp avvikelser och driva eller vara behjälplig vid regleringar med leverantörer.
Erfarenhet och kompetens
Detta är ett uppdrag med högt ställda kompetens- och kunskapskrav. För att bli aktuell för tjänsten krävs att du har arbetat minst sju år med projektinköp av entreprenader samt har erfarenhet av stora investeringsprojekt med funktionskontrakt (typen ABA-99, Orgalime, SSG el Fidic). En bakgrund inom energibranschen krävs samt relevant universitetsutbildning inom teknik, juridik eller ekonomi. Rollen kräver dessutom att du har kunskap om entreprenadjuridik och de vanliga förekommande avtalsformerna samt LUF och E-avrop. Ytterligare viktiga kompetenser är erfarenhet av upphandlingar inom mekanik (tex svets, rörarbeten) och process samt upphandlingar inom el och automation (tex styrsystemsbyten, uppgraderingar).

För att lyckas i rollen behöver du ha ett väl utvecklat sinne för ekonomi, affärer och juridik. Ditt arbetssätt präglas av långsiktighet och helhetssyn. Du drivs av att nå dina mål, du är nyfiken, ansvarstagande och tar egna initiativ. Du triggas av att bidra till lönsamhet och är en framgångsrik förhandlare. Det är lyhörd och trivs i samarbete med andra.

Ansökan
Hantering av ansökningar sker löpande varför tillsättning kan ske tidigare än sista ansökningsdag. Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida på: https://valueone.se/aktuella-jobb/. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till Olof Widmark, 070-786 80 99.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
24 nov 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Inköpare

Inga fler jobb från Konfidentiell tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga