Konfidentiell · Publicerad 24 apr 2020

Valueone söker en erfaren strategisk inköpare med erfarenhet från inköp av elektronikkomponenter för ett längre konsultuppdrag på minst ett halvår hos ett internationellt och växande företag norr om Stockholm. För rätt person finns möjlighet till fast anställning efter avslutat uppdrag.

Om rollen
I rollen kommer du att ansvara för hantering av offertförfrågningar, leverantörsval, förhandlingar och slutförande av avtal. Du ansvarar även för att utveckla och upprätthålla relationer med externa och interna kontakter och samarbetar med leverantörer och andra intressenter i syfte att skapa konkurrensfördelar. Vidare deltar du i upphandlingsprocesser och ansvarar för att säkerställa att leverantörer uppfyller nödvändiga krav på säkerhet och kvalitet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Välja och godkänna leverantörer
  • Kommersiellt ansvar för leverantörsförhandlingar och upprätthållande av etablerade leverantörskontakter.
  • Kategoristyrning, d.v.s. upprätthålla en kontinuerlig kunskap och förståelse för din kategori både internt och externt vad gäller t.ex. efterfrågan, kostnadsanalys, materialtillgång etc.
  • Följa upp och rapportera definierade KPI: er
Erfarenhet och kompetens
Rollen kräver en universitetsutbildning inom lämpligt område, exempelvis ekonomi, samt utbildning inom inköp, alternativt motsvarande kunskap erhållen genom arbetserfarenhet. För att bli aktuell för uppdraget måste du ha arbetat minst fem år som strategisk inköpare av elektronikkomponenter, gärna inom kontraktstillverkning eller elektroniktillverkning.

Du har en bakgrund från internationella affärsförhandlingar och god kunskap om kommersiella villkor, leverantörsrelationer och kontraktshantering. Du har vidare en djup förståelse för logistik och grundläggande kunskaper om elektroniska system och applikationer. Du kan också visa på framgångsrika förbättrings- och förändringsinitiativ i din karriär och är van att hålla presentationer inför en större publik. Dina kunskaper i engelska, i tal och skrift är utmärkta.

Rollen som strategisk inköpare ställer krav på goda analytiska färdigheter och förmåga till strategiskt tänkande. Du är en skicklig förhandlare och god lagspelare med utmärkt kommunikativ förmåga. Du är en person som tar initiativ och får saker att hända.

Ansökan
Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: http://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande. Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta Olof Widmark på telefon: 070-786 80 99.

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
24 juni 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Inköp

Inga fler liknande jobb tillgängliga