Kungliga Vetenskapsakademien · Publicerad 5 sept

Kommunikatör med pressansvar till Kungliga Vetenskapsakademien

Vill du hjälpa Vetenskapsakademien att nå ut med forskning och fakta till allmänhet och beslutsfattare? Är du en skicklig skribent med forskningsintresse som vet hur man når ut i media? Då tror vi att rollen som pressansvarig på Kungl. Vetenskapsakademien är rätt för dig. Du kommer att ha både övergripande och operativt ansvar för Akademiens pressaktiviteter. Som en del av vårt kommunikationsteam kommer du också att jobba med andra kommunikationsuppgifter i Akademiens olika projekt, både som projektledare och operativt.

Vi erbjuder en unik arbetsplats med stora internationella presskonferenser och många presskontakter på högsta svenska och internationella nivå. Vi är ett dedicerat arbetsteam som arbetar med Sveriges främsta forskare inom de flesta ämnesområden. En uppgiftsbaserad arbetsorganisation med frihet under ansvar och bra förmåner skapar en inspirerande arbetsmiljö.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har högskoleutbildning eller motsvarande inom kommunikation/journalistik och minst 5 års arbetslivserfarenhet inom området
 • har arbetat med pressfrågor och har etablerade journalistkontakter
 • är bra på att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska och har dokumenterad erfarenhet av att skriva och redigera pressmaterial
 • har erfarenhet av webbaserade system för pressutskick och omvärldsbevakning, samt Adobe
 • InDesign och Photoshop
 • är van att arbeta med webb och sociala medier

Det är bra om du har erfarenhet av att kommunicera forskning och kännedom om den akademiska världen. Du är en lagspelare som har lätt att samarbeta med både kollegor och uppdragsgivare i projekt som kräver planering och samordning. Som person är du social och positiv och har lätt för att knyta kontakter. Du är strukturerad och noggrann, och van att arbeta mot deadline med parallella projekt.

Arbetsuppgifter
I rollen som pressansvarig kommunikatör kommer du framför allt att
 • underhålla och utöka Akademiens mediekontakter
 • skriva, redigera och vara redaktör för pressmaterial
 • planera och genomföra pressaktiviteter
 • rapportera om medialt genomslag
 • genomföra medieträning för talespersoner
 • ge råd i mediefrågor
 • bevaka medierapportering

Vi har en omfattande kommunikationsverksamhet, och du kommer att delta i många projekt med både små och stora kommunikationsuppgifter.
Arbetstid/Varaktighet
Tjänsten är en tillsvidareanställning. 100 % tjänstgöringsgrad. Tillträde snarast, dock senast 1 december 2018.

Lön
Enligt avtal.

Ansökan
Vi ser fram emot din ansökan, som ska innehålla ett personligt brev och ditt CV, senast den 19/9.
Intervjuer och urval sker löpande. Märk din ansökan med "Pressansvarig" och skicka per e-post till zlatko@tresurs.se

Kontakt
Har du frågor är du välkommen att ringa 070-857 58 88 och tala med Zlatko Kotevski på Tresurs
Företagsutveckling, som hjälper oss med rekryteringen. Du kan också tala med kommunikationsansvarig Fredrik All, 08-673 95 63 eller akademiråd (verksamhetschef) Per
Hedenqvist, 08-673 95 95. Facklig kontaktperson är Sila Özgüven (SACO), 08-673 95 08.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Kungl. Vetenskapsakademien är en oberoende, privat organisation som har som övergripande mål att främja vetenskaperna och stärka deras inflytande i samhället. Akademien stimulerar till utveckling av svensk forskning genom att stödja vetenskap av högsta kvalitet. Genom att granska viktiga samhällsfrågor ur ett vetenskapligt perspektiv vill Akademien bidra till att samhällsdebatt och beslutsfattande bygger på vetenskaplig grund, både på nationell och internationell nivå.
Läs mer på www.kva.se
+ Läs mer om företaget

Inga fler jobb från Kungliga Vetenskapsakademien tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga