Läkemedelsakademin · Publicerad 12 sept

En spännande roll med förankring både i affärsmässighet och i det ideella föreningslivet.

Uppdrag och ansvarsområden

Som Verksamhetschef på Läkemedelsakademin får du utveckla och bidra till att främja kunskap- och kompetensutveckling inom läkemedels- och medicinteknikområdet. Verksamhetschefen är personalansvarig för Läkemedelsakademin och Apotekarsocietetens Föreningssupport. Du leder och utvecklar verksamheten samt planerar och fördelar resurser, tillsammans med respektive avdelningschef. Målet är att Verksamhetschefen ska fortsätta leda den positiva utvecklingen och även bidra till Läkemedelsakademins tillväxt.

Verksamhetschefen ingår i Apotekarsocietetens ledningsgrupp och bidrar till hela organisationens utveckling. Som Verksamhetschef utvecklar du goda relationer med medlemmar, kunder och organisationer inom läkemedelsområdet vilket skapar förutsättningar för organisationens fortsatta höga relevans.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som har erfarenhet inom läkemedelsområdet, gärna inom apoteksbranschen och har chefserfarenhet. Du har erfarenhet av ledningsgruppsarbete, erfarenhet av strategiskt arbete samt arbetat med implementering av strategier i det dagliga arbetet. Du har även erfarenhet av kompetens- eller utbildningsområdet, samt har arbetat med affärsutveckling. Det är meriterande om du har erfarenhet av resultat- och projektledning samt resultat- och projektuppföljning, samt kunskap och erfarenhet från digital produktion av utbildningar.

Som ledare har du förmågan att coacha, inspirera och engagera dina medarbetare, samtidigt som du har förmågan att ställa krav. Du har även mycket god förmåga att bygga relationer och har en lyhördhet för kundens behov. Du trivs med att arbeta både strategiskt och operativt, och har viljan att göra gott och att bidra till en bättre utveckling och användning av läkemedel i Sverige.

Om läkemedelsakademin

Läkemedelsakademin ägs av Apotekarsocieteten som är en oberoende ideell förening med ca 5 300 medlemmar. Föreningen utgör en mötesplats för professioner inom läkemedels- och medicinteknikområdet, och verkar för en bra utveckling och användning av läkemedel för både individ och samhälle. Föreningen består av 11 lokala kretsar över hela Sverige, 14 vetenskapliga sektioner och tre tvärvetenskapliga intressegrupper. Apotekarsocieteten är en tung remissinstans för en rad myndigheter och har en aktiv roll i många utredningar och opinionsfrågor som syftar till att stärka Life Science sektorn i Sverige.

Föreningen främjar kunskaps-och kompetensutveckling inom läkemedelsområdet. Via dotterbolaget Läkemedelsakademin erbjuds utbildningar på alla nivåer i olika format för yrkesverksamma inom läkemedels- och medicinteknikområdet. Utbudet täcker hela kedjan från forskning och utveckling till användning.

Varje år delar Apotekarsocieteten ut stipendier för flera miljoner för fort- och vidareutbildning samt för att stödja forskning genom bland annat stipendier till doktorander och för postdoktorala vistelser.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
1 okt
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt