Lärarförbundet · Publicerad 13 juni 2021

Kommunikatör – med fokus på sociala medier
Är du en driven, samhällsengagerad och kreativ skribent som älskar att skriva och paketera målgruppsanpassad kommunikation som inspirerar, engagerar och driver konvertering? Vill du vara med och skapa det bästa medlemsvärdet för Sveriges lärare? Då är du rätt person för det här jobbet!

Att jobba på Lärarförbundet innebär att arbeta med en av Sveriges mest diskuterade frågor. Skolan är avgörande för Sveriges framtid. Vi brukar säga att allt börjar med bra lärare. Och lärare ska ha bra löner och bra villkor. Vi på Lärarförbundets digitala kommunikationsenhet jobbar med att rekrytera samt att inspirera och engagera lärarna i frågor som berör deras yrke och vardag. Vi som jobbar här vill vara engagerande, öppna, kompetenta och drivande, det är också egenskaper vi söker när vi letar efter nya medarbetare. Det är också de kännetecken som vi vill ska genomsyra all vår kommunikation.

Lärarförbundet har en stark och aktiv närvaro på nätet, vi har tiotusentals engagerade följare i våra kanaler och jobbar brett mot våra prioriterade målgrupper. Med din hjälp vill vi nu bli ännu bättre på att nå ut och engagera och rekrytera ännu fler medlemmar till vårt viktiga fackliga uppdrag, allt börjar ju med bra lärare.

Om rollen
I rollen är du med och driver utvecklingen av Lärarförbundets närvaro och synlighet i sociala medier. Du ser det som en självklarhet att omvärldsbevaka ditt område samt utforska nya sociala plattformar för ännu bättre spridning och genomslag för våra rekryterande och lojaliserande kommunikationsaktiviteter.

I rollen som kommunikatör planerar och skapar du innehåll samt följer upp större kommunikationsaktiviteter på webben, nyhetsbrev och i sociala medier. Du gillar att jobba i ett snabbt tempo och växlar vant mellan kanaler och innehåll utifrån målgrupp och mål. I rollen ingår också att hantera och moderera frågor och inlägg i kanalerna.

Om dig
Som person har du lätt för att samarbeta med andra och du trivs att arbeta i en ständigt utvecklande miljö och är flexibel och förändringsbenägen. Du skapar med lätthet nya kontakter och underhåller relationer i yrkesmässiga sammanhang. Du har god förmåga att väga samman komplex information och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Du är kreativ med ett nytänkande som kan omsättas i praktiken.

Du har:
 • Relevant utbildning inom kommunikation/digitala medier/journalistik eller motsvarande kurser
 • Några års erfarenhet att skriva och paketera innehåll för olika målgrupper och kanaler
 • Erfarenhet av annonsering och digital marknadsföring i sociala medier samt uppföljning och analys
 • Erfarenhet av att jobba med/ta fram strategi för sociala medier
 • Kunskap om bildbehandling, e-postverktyg, analys- och webbpubliceringssystem
 • Erfarenhet att jobba med enklare film- och videoredigering
 • Jobbat datadrivet med analys och uppföljning av kommunikationsaktiviteter
 • Lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar
 • God samarbetsförmåga och relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt
Meriterande:
 • Erfarenhet av medlemsresor och medlemsrekrytering
 • Intresse av samhälls- och politiska frågor
 • Förståelse för kommunikation i en ideell organisation
Det är meriterande att ha kunskap om den svenska modellen, fackliga frågor och parterna på arbetsmarknaden.

Vad kan vi erbjuda dig?
På kansliet arbetar ca 250 medarbetare, fördelade på 12 orter och vi har 19 000 förtroendevalda lärare som gör skillnad för våra medlemmar varje dag. Du kan se fram emot ett omväxlande jobb i en organisation som är inne på en spännande förändringsresa. Vi har ett av marknadens bästa kollektivavtal med tjänstepension. Vi erbjuder dig subventionerade luncher, flexibla arbetstider och vår förmånsportal – som har Sveriges största utbud av förmåner och personalrabatter. Vi sitter i Lärarnas hus på Stora Essingen i Stockholm i fina nyrenoverade lokaler. Hit tar du dig enkelt med bland annat tvärbanan, stationen Stora Essingen är placerad på andra sidan gatan.

Vi förutsätter att du delar Lärarförbundets grundläggande fackliga värderingar. Lärarförbundet strävar i alla avseenden efter frihet från diskriminering och lika möjligheter för alla. Tjänsten en tillsvidareanställning på heltid. Individuell lönesättning tillämpas.

Ansök snarast, urval och intervjuer sker löpande!
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga