Lärarförbundet · Publicerad 5 dec

Enheten för politik och påverkan söker utredare

Vill du jobba med att ge världens viktigaste yrke bättre villkor och förutsättningar? Att jobba på Lärarförbundet innebär att arbeta med en av Sveriges mest diskuterade frågor.

Vi som jobbar här vill vara engagerande, öppna, kompetenta och drivande det är också egenskaper vi söker när vi letar efter nya medarbetare. Allt för att skapa goda förutsättningar och medlemsvärde för 232 000 lärare. I Lärarnas hus i Stockholm arbetar ungefär 150 personer och ytterligare cirka 120 kollegor är fördelade på 11 regionkontor. Runt om i landet finns också 19 000 medlemmar som engagerat sig i olika förtroendeuppdrag som jobbar mot samma mål.

Dina arbetsuppgifter:

Enheten för politik och påverkan som består av ett tiotal medarbetare ingår i avdelningen för profession och villkor. Som utredare kommer du bland annat att arbeta med att skriva rapporter, besvara remisser och ta fram underlag till förbundsstyrelsen, främst inom det utbildningspolitiska sakområdet. Enheten samarbetar nära andra enheter för att arbetet med medlemskommunikation, opinionsbildning och påverkansarbete ska vara effektivt och resultatorienterat. Att både kunna arbeta självständigt och i samarbete med andra är därför viktigt.

Vi söker dig som:

Vi söker dig som har arbetslivserfarenhet inom utbildningsområdet eller har arbetat som utredare. Du har också gärna erfarenhet från facklig, politisk eller annan ideell medlemsstyrd organisation.

Vi vill dessutom att du:
  • har relevant akademisk examen
  • är analytisk och har god förmåga att förstå konsekvenserna av olika lösningsförslag
  • har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • har lätt för att samarbeta och dela med dig av din kunskap
  • har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.
Vi förutsätter att du har god generell utredarkompetens och har en förmåga att snabbt kunna sätta dig in i olika frågeställningar. Du har goda IT-kunskaper.

Vad kan vi erbjuda dig?

Givetvis har vi ett riktigt bra kollektivavtal med tjänstepension, men vi kan även erbjuda dig subventionerade luncher i vår trevliga lunchrestaurang med utsikt över Mälaren. Vi erbjuder friskvårdsbidrag, naprapat till subventionerat pris, möjlighet att låna cykel och tillgång till Lärarförbundets eget gym. Som anställd kan du vara med i vår konstförening Segelduken som ordnar konstvisningar och årliga utlottningar av konstverk. Vi finns på Stora Essingen i Stockholm i ljusa fina lokaler. Vi förutsätter att du delar Lärarförbundets grundläggande fackliga värderingar. Lärarförbundet strävar i alla avseenden efter frihet från diskriminering och lika möjligheter för alla. Tjänsten är ett föräldravikariat tom 15 oktober 2019. Individuell lönesättning tillämpas. Heltidstjänst.

Välkommen med din ansökan. Urvalet sker löpande.

Kontakta oss

Johan Ernestam

Akademikerföreningen

johan.ernestam@lararforbundet.se

072-536 36 58

Per Båvner

Unionenklubben

per.bavner@lararforbundet.se

072-2028973

Emma Ölmebäck

Enhetschef

emma.olmeback@lararforbundet.se

073-7165096
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Skolan är en avgörande fråga för Sveriges framtid. Vi brukar säga att allt börjar med en bra lärare och därför ska lärare ha bra löner och villkor. Oavsett vad du jobbar med på Lärarförbundet är det en dynamisk arbetsplats där du kommer att utvecklas.
+ Läs mer om företaget

Inga fler jobb från Lärarförbundet tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga