Lärarförbundet · Publicerad 12 mars

Enheten för politik och påverkan söker utredare
Vill du jobba med att ge världens viktigaste yrke bättre villkor och förutsättningar? Att jobba för Lärarförbundet innebär att arbeta med en av Sveriges mest diskuterade frågor.

Vi som jobbar här vill vara engagerande, öppna, kompetenta och drivande. Det är också egenskaper vi söker när vi letar efter nya medarbetare. Allt för att skapa goda förutsättningar och medlemsvärde för 234 000 lärare. I Lärarnas hus i Stockholm arbetar ungefär 150 personer och ytterligare cirka 120 kollegor är fördelade på 11 regionkontor. Runt om i landet finns också 19 000 medlemmar som engagerat sig i olika förtroendeuppdrag som jobbar mot samma mål.

Dina arbetsuppgifter:
Enheten för politik och påverkan som består av ett tiotal medarbetare ingår i avdelningen för profession och villkor. Som utredare kommer du bland annat att arbeta med att skriva rapporter, besvara remisser och ta fram underlag till förbundsstyrelsen, främst inom det utbildningspolitiska sakområdet. Enheten samarbetar nära andra enheter för att arbetet med medlemskommunikation, opinionsbildning och påverkansarbete ska vara effektivt och resultatorienterat. Att både kunna arbeta självständigt och i samarbete med andra är därför viktigt.

Vi söker dig som:
Vi söker dig som har flerårig arbetslivserfarenhet inom utbildnings- och skolområdet eller har arbetat som utredare. Det är meriterande om du har erfarenhet av förskoleverksamhet. Du har också gärna erfarenhet från facklig, politisk eller annan ideell medlemsstyrd organisation.

Vi vill dessutom att du:
  • har relevant akademisk examen
  • har god förmåga att förstå konsekvenserna av olika lösningsförslag
  • har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • har lätt för att samarbeta och dela med dig av din kunskap
  • har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.
Vi förutsätter att du har en god utredarkompetens och har en förmåga att snabbt kunna sätta dig in i olika frågeställningar. Du har även förmåga att agera tillsammans med andra aktörer för att få ytterligare insikt och påverkan i organisationens prioriterade frågor. Du har goda IT-kunskaper.

Vad kan vi erbjuda dig?
Givetvis har vi ett riktigt bra kollektivavtal med tjänstepension, men vi kan även erbjuda dig subventionerade luncher i vår trevliga lunchrestaurang med utsikt över Mälaren. Vi erbjuder friskvårdsbidrag, massage till subventionerat pris, möjlighet att låna cykel och tillgång till Lärarförbundets eget gym. Som anställd kan du vara med i vår konstförening Segelduken som ordnar konstvisningar och årliga utlottningar av konstverk. Vi finns på Stora Essingen i Stockholm i fina lokaler.

Vi förutsätter att du delar Lärarförbundets grundläggande fackliga värderingar. Lärarförbundet strävar i alla avseenden efter frihet från diskriminering och lika möjligheter för alla. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start efter överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. Heltidstjänst.

Välkommen med din ansökan senast 27 mars!
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga