Læringsverkstedet · Publicerad 21 juni

Gazella rekryterar nu en Redovisningsekonom till Læringsverkstedet, en av Sveriges ledande förskole- och friskolekoncerner med huvudkontor i Sollentuna. Till rollen som Redovisningsekonom söker vi en social, flexibel och självständig person som trivs i en expansiv koncern med varierande arbetsuppgifter. Du har ett par års erfarenhet ifrån arbete som kvalificerad ekonomiassistent eller som redovisningsekonom och trivs att arbeta i en föränderlig miljö. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning
  • Självständigt ansvara för redovisningen för ett antal bolag i koncernen
  • Utföra månads- och kvartalsavstämningar samt resultatuppföljning och delta i upprättandet av årsbokslut
  • Löpande bokföring och registrering av verifikat samt hantering av utläggsredovisning
  • Genomföra momsavstämning och momsdeklaration
  • Sammanställa statistik och andra ekonomiska samt icke-ekonomiska informationsflöden och nyckeltal
  • Stötta upp i det löpande arbetet i processen för leverantörreskontra
  • Delta i interna projekt och förbättringar av processer på avdelningen
Erfarenhet
Vi söker dig med minst tre års erfarenhet ifrån arbete på ekonomiavdelning eller redovisningsbyrå samt med god förståelse för hela redovisningsflödet. Du har arbetat självständigt med bokslut och vi ser gärna att du har erfarenhet och intresse av olika affärssystem. Det är meriterande om du har kunskaper i Xledger, Microsoft Navison eller Palette, men det är inget krav. Du uttrycker dig väl på både svenska och engelska samt har goda kunskaper i Excel.

Personliga egenskaper
Till denna roll söker vi en positiv, initiativtagande och prestigelös person som kan hantera en stor variation av arbetsuppgifter samt som trivs i en föränderlig miljö där det händer mycket. Som person är du flexibel, noggrann och genomför ditt arbete ansvarsfullt. Du har intresse och förmåga att se hela processen och tycker om att se förbättringar och lösningar på problem. Vidare är du är kommunikativ och trivs i en social roll med många kontaktytor.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Julia Minges.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Læringsverkstedet
Læringsverkstedet är en av Skandinaviens största förskole- och skolaktörer med 200 förskolor i Norge och ca 75 förskolor och skolor i Sverige genom företagen Inspira, Helianthus, Palmlunds och Fyrklövern. Den svenska koncernen bedriver idag verksamhet i 8 kommuner i Stockholms län, Nyköpings kommun, Örebro kommun samt 3 kommuner i Skåne län. Vi är cirka 1000 medarbetare i Sverige och tar dagligen emot flera tusen barn och elever.

Læringsverkstedet är startat och ägs av två pedagoger, Randi och Hans Jacob Sundby. Læringsverkstedet har över 6 000 medarbetare och målet är att växa och utvecklas kontinuerligt. Visionen är att få "Världens viktigaste värden att växa". Först och främst barn och elever i förskolor och skolor, men även föräldrar/vårdnadshavare och medarbetare.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.
+ Läs mer om företaget