Ledvance · Publicerad 19 nov 2021

Vill du arbeta som redovisningsansvarig i ett spännande och branschledande globalt bolag?

Meritmind samarbetar med LEDVANCE AB som söker en Redovisningsansvarig till sin verksamhet vid Globen, Stockholm. Som redovisningsansvarig blir du en del av en nordisk ekonomifunktion på 4 personer och du får ansvar för att sköta redovisning och rapportering för den norska verksamheten. Här har du som Redovisningsansvarig möjligheten att arbeta proaktivt med kvalificerad redovisning i en global miljö. Är du intresserad av controlling, får du här chansen att fördjupa dig inom prognos och analys av resultaträkning.

Redovisningsansvarig har många kontaktytor ut i organisationen och rapporterar direkt till CFO för den svenska och norska organisationen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Redovisningsansvarig:
  • Ansvara för månads- kvartal- och årsbokslut för LEDVANCEs norska verksamhet
  • Moms- och skattedeklaration
  • Delaktig i forecast-process och analys av utfall
  • Ansvar för balans- och kontoavstämningar
  • Rapportering internt
  • Ansvara för att utveckla och förbättra processer och rutiner inom arbetsområdet
  • Kontakt med revisorer och med Global Shared Service i [Nitra], Slovakien
  • Ad hoc projekt gällande redovisning
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig med en eftergymnasial utbildning inom ekonomi - från universitet, högskola eller motsvarande - som har arbetat bokslutssjälvständigt med redovisning i mer än 3 år. Vi tror att du har arbetat i internationella bolag tidigare, gärna med verksamhet i våra nordiska grannländer. Du är såklart en van användare av Excel och tidigare erfarenhet av SAP är meriterande.

Personliga egenskaper

För att vara framgångsrik i tjänsten har du en trygghet i din kunskap, du trivs i en roll med många kontaktytor och du har lätt att kommunicera med din omgivning. Du angriper ditt arbete på ett strukturerat, proaktivt sätt. Med ditt prestigelösa och nyfikna sinnelag ser du även värdet i att leverera på utsatt tid. Du uttrycker dig utan svårigheter på svenska och engelska i tal och skrift.

Vad erbjuder LEDVANCE dig?

Hos LEDVANCE blir du en del av ett välfungerande, modernt ekonomiteam, som arbetar i fräscha, nya lokaler i Globen, strax söder om Stockholms stadskärna. LEDVANCE är en modern arbetsgivare med generösa förmåner och trygghet i anställningen. De förstår vikten av att kunna kombinera arbetstid och fritid på ett hållbart sätt. För rätt person finns det många intressanta uppgifter att ta sig an och utvecklingsvägar att gå.

Placeringsort: Stockholm, Globen

Om LEDVANCE

LEDVANCE är ett världsledande företag inom allmänbelysning för både belysningsproffs och slutanvändare, och erbjuder ett brett utbud av LED-armaturer, avancerade LED-ljuskällor, intelligenta lösningar för smarta hem och smarta byggnader samt traditionella ljuskällor.

Företaget växte fram ur allmänbelysningsverksamheten hos OSRAM, och ägs nu av det kinesiska belysningsföretaget MLS Co., LTD. Med kontor i över 50 länder och verksamhet i över 140 länder har LEDVANCE en enastående global marknadsåtkomst som bygger på betrodda, långvariga kundrelationer och ett kraftfullt distributionsnätverk. Tack vare vår omfattande kunskap om marknaden för allmänbelysning, tekniktrender och föränderliga behov kan vi tillgodose både direkta och indirekta kunder med anpassade lösningar.

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Martin Nyström på 070 166 08 11. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga