Lendo Sverige · Publicerad 14 nov

Om rollen

Lendo vill nu förstärka analysteamet med en Data Engineer. Datadriven affärsutveckling är viktigt för Lendos framgångar och därför kommer du som Data Engineer ha en nyckelroll i Lendos fortsatta resa framåt. Rollen är ny och den enda i sitt slag vilket ställer krav på självständighet, men även ger stora möjligheter att påverka. Lendo har ingen uppsatt struktur för databearbetning idag - ingen legacy finns och du sätter utvecklingen!

Rollen består både av avancerad dataanalys och utveckling av tekniska lösningar för att samla, visualisera och presentera komplexa datamängder från olika källor. Då Lendo är ett förhållandevis litet bolag får du vara delaktig i hela processen kring teknik och arbetssätt. Du får vara en del av en ung och rolig företagskultur med tydlig entreprenörsanda med stora möjligheter att påverka. Du får även vara med och bygga ett innovativt framgångsrikt tjänsteföretag inom fintech-sektorn tillsammans med smarta kollegor i en dynamisk utvecklande arbetsplats.

Till arbetsuppgifterna hör:
  • Utveckla de tekniska lösningar som bäst kan presentera data och ge affärsmässig nytta
  • Kombinera olika datakällor för att få ut insikter för att utveckla Lendos affär
  • Vara expert och bollplank för organisationen inom BI och analytisk metodik
  • Identifiera och genomföra avancerade analyser
  • I samarbete med alla delar av bolaget samla in behov och översätta dem till lättillgängliga rapporter
Din profil

Du har varit med om att utveckla Business Intelligence-lösningar. Du har sannolikt universitetsexamen som ingenjör. Begrepp som ETL, Data Warehouse och Data Mining är vardagsmat för dig. Du är inte bara analytisk utan har en naturlig känsla för kopplingen mellan insikt och affär. Du har erfarenhet av och är bekväm med att använda SQL, PostgreSQL och liknande. Du har erfarenhet av statistiska verktyg som exempelvis SAS, Stata, SPSS, R eller Matlab. Det är meriterande om du har arbetat med Tableau.

Som person är du prestigelös, självgående och driven. Du har god kommunikativ förmåga på både svenska och engelska.

Som en del av denna process kommer vi att göra en bakgrundskontroll på slutkandidat.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Lendo är Sveriges ledande jämförelsetjänst av privatlån och är ett fintechbolag som ingår i den globala mediekoncernen Schibsted Media Group. Lendo har funnits på den svenska marknaden sedan 2007 och har huvudkontor i centrala Stockholm. Lendo är en del av Schibsted Personal Finance som är en av de viktigaste satsningarna inom Schibsted. Lendos systerbolag Compricer, Kundkraft och MittBolån är alla ledande inom förmedling av tjänster rörande bl.a. privatlån, bolån, försäkringar och el-tjänster.

Genom Lendos lösning med endast en kreditupplysning kan konsumenten söka lån hos flera banker samtidigt och därefter själv välja vilket låneerbjudande som passar bäst. Lendos oberoende jämförelsetjänst är för konsumenten kostnadsfri och varje månad får tusentals kunder hjälp till en bättre lånelösning.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Systemanalytiker