MTR Stockholm AB · Publicerad 15 sept

Till vår kund MTR Tech söker vi nu en Business Controller. Detta är ett konsultuppdrag via EQonomy/Wise Professionals på heltid. Uppdraget startar omgående och pågår i ca 1 år med goda möjligheter till förlängning och eventuellt fast anställning.

Ditt uppdrag

MTR Tech söker nu en driven och engagerad Business Controller. I rollen som Business Controller kommer du att arbeta brett och mycket verksamhetsnära. Fokus kommer att vara att skapa och följa upp KPI: er och resultat samt ta fram rapporter. Exempel på arbetsuppgifter som ingår i tjänsten är:
 • Löpande koncernrapportering, uppföljning och analys av finansiella resultat
 • Driva budget- och prognosarbete
 • Skapande och uppföljning av KPI: er
 • Utveckla och sätta upp KPI: er och Qlickview
 • Avvikelseanalys
 • Lönsamhetsberäkningar/effektivisering och kostnadskontroll
 • Medverka i och kvalitetssäkra kalkylarbeten
 • Uppföljning och mätning av verksamheten
 • Driva, leda och implementera förändringar operativt ute i verksamheten med fokus på IT
 • Utbilda och coacha chefer i ekonomi och affärsmässighet
 • Stötta verksamhetschefer i förändringsarbete
Tjänsten är placerad på MTRs huvudkontor i centrala Stockholm och du kommer att tillhöra en grupp med ytterligare två controllers och rapportera till CFO för MTR Tech.

Din bakgrund

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med ca 5 års erfarenhet av en Business Controller- tjänst. Du har tidigare arbetat med att skapa nyckeltal samt arbetat med strukturerad uppföljning för att utveckla verksamheten. Du är också van att leda och driva interna förändrings- och förbättringsprocesser samt att ha ett flertal kontaktytor internt. Det är mycket meriterande om du har tidigare erfarenhet från en producerande verksamhet. Du har goda kunskaper i ett eller flera affärssystem samt goda kunskaper i hela Officepaketet och i Excel. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du glad och positivt samt arbetar proaktivt och drivande i ditt arbetssätt. Du är pedagogiskt lagd samt är van att presentera och argumentera för din sak. Du har skinn på näsan, är van att arbeta självständigt och är en trygg person. Du är dessutom analytisk och har lätt för att se det större sammanhanget.

Mer om MTR Tech

MTR Tech är MTR Nordics helägda underhållsbolag som förvaltar, utvecklar och underhåller tunnelbanans cirka 500 fordon samt den verkstadsutrustning som ingår och ägs av SL. MTR Tech utför även uppdrag för andra aktörer inom spårtrafik.

Vår verksamhet pågår dygnet runt, alla dagar, året om för att varje dag leverera det antal tåg som behövs för att hålla Stockholmstrafiken rullande och för att resenärerna ska få en säker och trivsam resa. Vårt mål är att vara ett underhållsbolag i världsklass.

När du blir en av oss

Som konsult hos EQonomy/Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal - inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos EQonomy/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Vi på EQonomy är rekryteringsspecialister inom ekonomi och finans. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals - rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.

Om du vill veta mer

Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är kandidatansvarig Camilla Lundberg (camilla.lundberg@wise.se) och konsultchef Maria Hansson (maria.hansson@wise.se)

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!
+ Läs mer om jobbet