Marginalen Bank · Publicerad 23 sept

Marginalen Bank har drygt 350 anställda i Sverige och har närmare 200 000 kunder. Vår affärsidé är att skapa tid och möjligheter för människor och företag att utvecklas genom att vi förenklar deras ekonomiska vardag. Det gör vi genom att lyssna på våra kunder och erbjuda okomplicerade och konkurrenskraftiga produkter och tjänster. Marginalen Bank står under Finansinspektionens tillsyn, omfattas av insättningsgarantin och är ISO-certifierade. Marginalen Bank ägs av Marginalen AB. Våra rötter går tillbaka till 1979 och vi har sedan Marginalen bildades i början på 90-talet växt av egen kraft. I samband med att Marginalen förvärvade Citibanks svenska konsumentbank 2010 bildades Marginalen Bank. För mer information om företaget se http://www.marginalen.se/

Nu önskar vi rekrytera ytterligare en bolagsjurist till vår verksamhet med placering på vårt huvudkontor i centrala Stockholm.

Arbetsuppgifter

Som bolagsjurist bistår du organisationen med råd och stöd i juridiska frågeställningar i den löpande verksamheten. Ditt huvudsakliga fokusområde kommer att vara företagsbankens kreditgivning inom framförallt lån, objektsfinansiering och factoring, men där också fastighets- och projektfinansiering förekommer. Du arbetar nära tillsammans med våra kunder och kundansvariga och kommer att spela en viktig roll i våra affärer.
Bolagsjuristen är också en viktig del i utveckling och kvalitetssäkring av bankens produkter och tjänster. Du agerar även inom allmänna bolagsrättsliga frågor, deltar i branschorganisationer och bidrar till att sprida juridisk kunskap inom organisationen. Med tiden kan du komma att ingå i bankens beslutskommittéer.

Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig som efter fullgjord juristexamen arbetat ca 2-3 år på affärsjuridisk advokatbyrå eller bank med finansierings- och M&A-frågor. Marginalen Bank präglas av en entrepenöriell kultur. För att trivas hos oss bör du vara en person som drivs av att genom din expertis skapa möjligheter för företag att växa. Du trivs med att arbeta självständigt men alltid med möjlighet till dialog och stöd inom juristteamet. Du kommer att ingå i en juristfunktion om tre personer och rapportera till chefsjuristen. I denna rekrytering samarbetar vi med Poolia Juridik.
Har du frågor rörande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anna Lensmar-Friedman.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Rätt person på rätt plats. Det är vår kärnkompetens. Och vi har hunnit bli riktigt bra på det efter att vi ända sedan 1989 har försett företag och organisationer med nya medarbetare, såväl tillfälligt och permanent. Vår långa erfarenhet har gjort att vi verkligen kan vårt jobb. Genom att vi ständigt vässar våra arbetsmetoder och processer får du alltid hög kvalitet i allt vi gör. Vår erfarenhet märker du också på att vi är snabba och att du får medarbetare som kan börja jobba hos dig direkt.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
20 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Juridik
Underkategori
Bolagsjurist
Rekryteringen hanteras av
Poolia