Ogunsen Executive Search · Publicerad 1 juli 2020

Vill du utveckla dig inom informationssäkerhet och dataskyddsarbete, stötta AMFs verksamhet, ledning och styrelse i dessa frågor, arbeta för en god sak och göra det i en modern miljö mitt i Stockholms city?

AMFs uppdrag
AMF är pensionsbolaget med enkla och trygga tjänstepensionslösningar. Vi ägs av LO och Svenskt Näringsliv och drivs enligt ömsesidiga principer. Det innebär att den vinst vi skapar oavkortat går tillbaka till våra kunder. Vår vision är att vara bäst i Sverige på pensionen från jobbet. Våra kunder ska få den bästa pensionsprodukten, med god avkastning till en låg avgift. Vi har ett särskilt ansvar att se till att de kunder som inte gjort ett aktivt val får en trygg och bra tjänstepension.Vår Riskavdelning

Riskavdelningen är en central funktion som ansvarar för att identifiera, mäta, värdera och rapportera AMF:s risker, informera styrelse och ledning om dessa risker och göra analyser av hur riskerna utvecklas.Om tjänsten

AMF:s Riskavdelning söker en medarbetare som ska vara ansvarig för Informationssäkerhets- och Dataskyddsfunktionen samt agera Dataskyddsombud för AMF. Din roll kommer på många sätt att fungera konsultativt och innefattar kontakt med styrelse, revisionsutskott, företagsledning samt områdesansvariga. Ditt arbete kommer även att innebära uppföljning och kravställning på verksamheten vilket kräver en tät kontakt med verksamheten avseende dess informationssäkerhet- och dataskyddsarbete. Som Dataskyddsombud medverkar du även i bedömningen av de incidenter som rapporteras inom bolaget. En viktig del av rollen blir säkerställandet att dataskyddsförordningen (GDPR) följs inom organisationen genom att utföra kontroller och informationsinsatser.I rollen kommer du bland annat:

  • Bereda verksamhets- och granskningsplan
  • Bereda instruktioner och tillämpningsanvisningar
  • Följa upp och ge stöd till verksamheten, t.ex. vid upphandlingar
  • Årligen rapportera aktuella hot, bedömd risknivå och verksamhetens arbete med åtgärder till styrelse och vd och minst kvartalsvis till Riskchef
Inom Informationssäkerhetsfunktionen finns även en IT-säkerhetsansvarig som har motsvarande ansvar för AMFs IT-säkerhet och arbetet med Informationssäkerhet kommer ett ske i nära samarbete med denna person. För att hantera det operativa arbetet med IT-säkerhet finns det även en IT-säkerhetsspecialist inom IT organisationen.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig med gedigen kompetens inom och erfarenhet av Informationssäkerhets- och Dataskyddsarbete. Du har högskoleutbildning inom datateknik, systemvetenskap eller motsvarande yrkesutbildning. Relevant arbetslivserfarenhet kan även kompensera avsaknad av viss utbildning.

Du har troligen erfarenhet av att arbeta med internkontroll och kvalitetsgranskningar av informations- och IT-säkerhet inom reglerad verksamhet. Du bör även ha kännedom om NIST Cybersecurity framework, ISO 27000-standardserien och ITIL samt kännedom om IT-arkitektur samt tekniska lösningar som stöder verksamhetsprocesser och regulatoriska krav. Det är även viktigt med kunskap om Dataskyddslagstiftningen med tillhörande praxis samt tidigare gällande Personuppgiftslagen.

Det är meriterande om du innehar diplomeringar/certifieringar inom informationssäkerhet, tex CISSP, CISA eller CISM.

Dina personliga egenskaper
Du har ett stort intresse av att sätta dig in i såväl befintliga som nya regelverk samt hur dessa påverkar och reglerar verksamheten. Du är trygg och stabil i din kompetens, har god kommunikativ förmåga, ansvarskänsla och är bra på att skapa förtroende och bygga nätverk. Du är handlingskraftig och tar egna initiativ för att driva arbetet framåt och säkerställa att vi når i mål. Slutligen ser vi att du hela tiden tänker utifrån vad som kan förbättras, har en god samarbetsförmåga och hög integritet.

AMF är ett värderingsdrivet bolag med tydligt kundfokus där etik, ansvarstagande, professionalism och kostnadseffektivitet är självklarheter. För att lyckas i rollen bör du dela dessa värderingar.

Ansökan och kontaktuppgifter
I denna rekrytering samarbetar AMF med Ogunsen Executive Search. Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta Seniorkonsult Anders Dareholt på 070-471 59 09 eller Researchkonsult Christina Singelman på 073-421 79 87. Ansök direkt på Ogunsens hemsida www.ogunsen.se. Gå in under flik publika uppdrag. Skicka in din ansökan snarast då urval sker löpande, intervjuer påbörjas efter semestrarna. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Övrigt
Bakgrundskontroll kommer ske i samband med anställning.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Ogunsen Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

Ogunsen Executive Search är en del av koncernen SJR in Scandinavia AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 aug 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga