Ogunsen Executive Search · Publicerad 2 dec 2019

Chef HR Controlling och Administration

Vill du utvecklas i ett annorlunda försäkringsföretag? Våra försäkringar är en självklar del av kollektivavtalen och det svenska trygghetssystemet. 9 av 10 är försäkrade hos oss genom sitt jobb. Vi ägs av arbetsmarknadens parter och drivs utan vinstsyfte. Vi bedriver förebyggande arbete för att förbättra arbetsmiljö och hälsa på arbetsplatserna.
Hos oss har du goda utvecklingsmöjligheter i ett företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i centrala Stockholm - perfekt för dig som pendlar.


Vad du kan förvänta dig
Som Chef HR Controlling och Administration ingår du i HR-enheten, bestående av tolv medarbetare och rapporterar till HR-chefen. Detta är en nyinrättad och bred roll där du ingår i HR-enhetsledning. Du kommer att ha stor möjlighet att utveckla och forma rollens två huvudansvarsområden.

Dels ansvarar du som avdelningschef för ett team om fem medarbetare inom HR- och personaladministration och HR-IT. Du leder och planerar arbetet samt ansvarar för att driva utveckling av arbetssätt, rutiner, processer och systemstöd.

Parallellt med detta har du självständigt ansvar i rollen som verksamhetscontroller. Du arbetar med redovisning av pensioner och försäkringar, följer upp och analyserar resultat, driver och samordnar budget och prognosarbete samt företräder enheten i AFA's gemensamma controllergrupp. Du utvecklar arbetet kring operativa risker och GDPR. I denna del driver du även verksamhetsutveckling tillsammans med HR-chefen.

Vad vi förväntar oss av dig
Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi och dokumenterad erfarenhet av ledarskap och ledningsgruppsarbete. Du har intresse för personaladministration och erfarenhet av HR-system. För att agera i rollen som controller har du erfarenhet av verksamhetsplanering, ekonomiredovisning och budgetarbete. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt har en förmåga att skapa interna nätverk. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva förändringsarbete med fokus på att utveckla effektiva rutiner genom digitalisering med målsättningen att skapa verksamhetsnytta.

Detta kan vi erbjuda dig
Vi erbjuder ett stimulerande och ansvarsfullt arbete inom ett område som genomgår en spännande förändring och utveckling.
Som chef på AFA Försäkring är du en del av ett ledarnätverk som träffas flera gånger per år i syfte att kompetensutvecklas och utbyta erfarenheter.
Hos oss trivs våra medarbetare och kan rekommendera oss som arbetsgivare.
I vår senaste medarbetarundersökning svarade 100 % att de trivs att jobba hos oss.
Vi arbetar i ljusa och fräscha lokaler mitt i Stockholms city och kan erbjuda dig goda friskvårdsmöjligheter.

Är du nyfiken på att läsa mer om hur det är att jobba på HR? Klicka här för att möta Carina som jobbar på HR.

Titta gärna på filmen om hur det är att jobba på AFA Försäkring. Klicka här för att se filmen.

Kanske känner du någon annan som skulle passa för tjänsten? Se till att de får veta - dela med dina vänner!

Välkommen med din ansökan
I denna rekrytering samarbetar AFA Försäkring med Ogunsen Executive Search. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Hendrik Dahlgren, Seniorkonsult 070-471 59 03 eller Betty Holmberg, Researchkonsult 076-647 16 25. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Urval och intervjuer sker löpande.

Våra fackliga företrädare är:
Forena, försäkringsfacket, Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12
Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon 08-696 49 74

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Fakta om oss
AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 660 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer på www.afaforsakring.se.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Ogunsen Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

Ogunsen Executive Search är en del av koncernen SJR in Scandinavia AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
27 dec 2019
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Underkategori
Personalchef
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga