Ogunsen Executive Search · Publicerad 9 juli 2021

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande - framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

SJ står inför en mängd spännande möjligheter och utmaningar de kommande åren. Just nu är vi i en förändrings- och expansionsfas och vi växer med allt fler affärsetableringar både i och utanför Sverige. Digital innovation står högt på agendan.

Till kontoret på Vasagatan 10 i Stockholm, söker Financial Control nu en Tax Controller med redovisningsbakgrund som ska ansvara för moms och skattefrågor i SJ-koncernen samt vara en resurs i SJs redovisningsteam.

Vem söker vi?

Du har ett intresse för och ett driv att arbeta med förbättringar samt uppskattar att arbeta serviceinriktat och affärsmässigt i en konsultativ roll med många kontaktytor, såväl interna som externa. Du ansvarstagande, noggrann och van att trots stora volymer och korta tidsfrister säkerställa leverans i tid. Vidare ställer rollen krav på analytisk förmåga och siffersinne och din förmåga att kommunicera gör att du är bra på att skapa förtroende och bygga nätverk. För att passa i vår organisation är det viktigt att du är nyfiken på hur ny teknik inom digitalisering kan utveckla och bidra till effektivare processer.

Övergripande rollbeskrivning

Som tax controller är du en del av Financial Control där du leder och ansvarar för SJ-koncernens skatte- och momsfrågor. Arbetet innefattar att säkerställa regelefterlevnad, ansvara för att utveckla och dokumentera rutiner och processer kopplade till skatt och moms. Rollen innebär att vara rådgivande inom den egna enheten, mot övriga organisationen samt att ansvara för kommunikationen med Skatteverket och övriga myndigheter. Du kommer att ingå i SJs redovisningsteam och även delta i arbetet kring löpande redovisning och bokslutsarbete.

Arbetsuppgifter
  • Bevaka nyheter på redovisnings-, skatte- och momsområdet i Sverige, Norge och Danmark
  • Fungera som en aktiv partner ute i organisationen och vara ett bollplank vad gäller nya lösningar samt bidra till att SJ agerar proaktivt avseende moms- och skattefrågor i god tid
  • Aktivt driva momsfrågor samt redovisningsmässigt säkerställa att dessa, nya som gamla, redovisas och hanteras korrekt i SJ-koncernens system
  • Sammanställa och beräkna inkomstskatt kvartalsvis för SJ AB
  • Upprätta skatteberäkning och inkomstdeklarationer för samtliga bolag inom SJ-koncernen
  • Arbeta aktivt med att identifiera, planera och genomföra förbättringar i processer och system
  • Delta aktivt i arbete kring löpande redovisning och bokslut.
Kvalifikationer

Du har relevant akademisk utbildning och flera års erfarenhet av att arbeta med moms- och skattefrågor ur ett redovisningsperspektiv. Troligen har du arbetat på ett börsbolag i en roll som tax controller på koncernnivå, som konsult på revisions-/skattekonsultbyrå eller inom Skatteverket.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar SJ med Ogunsen Executive Search. Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev med beskrivning varför du är intresserad av tjänsten och vad du bedömer att du skulle kunna tillföra. Arbetet med urval och intervjuer kommer att påbörjas innan semestrarna med ett uppehåll från mitten av juli till slutet av augusti då arbetet återupptas igen. Alla ansökningar hanteras konfidentiellt.

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat.

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Ogunsen Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

Ogunsen Executive Search är en del av koncernen SJR in Scandinavia AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
7 sept 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Skatt
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga