Ogunsen Executive Search · Publicerad 14 dec 2020

Ekonomifakta är en del av Svenskt Näringsliv och har till uppgift är att sprida kunskap om den samhällsekonomiska utvecklingen i Sverige. Detta sker främst genom webbplatsen ekonomifakta.se som startades 2006, men också genom olika informationsinsatser, bland annat föreläsningar riktade till gymnasieskolan. Genom åren har webbplatsen växt, både sett till innehåll och antal besökare. Idag utgör vi en viktig plattform för lättillgänglig och trovärdig information om svensk ekonomi och ekonomiska samband.

Nu söker vi en person som vill fortsätta att leda och utveckla verksamheten och som känner starkt engagemang för att arbeta med oss och delar vår vision - företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd.

Rollen

Som Chef för Ekonomifakta kommer du att ha ett övergripande ansvar för webbplatsen, medarbetare och andra samarbeten och tjänster som krävs för att driva och utveckla verksamheten. Du ansvarar för den fakta och analyser som publiceras på webbplatsen. Du företräder Ekonomifakta inom Svenskt Näringsliv och mot externa parter. Din roll har ett stort operativt inslag och du deltar aktivt i produktionen av webbplatsen.

Arbetsuppgifter
  • Ansvara för att vidareutveckla verksamheten och säkerställa att Ekonomifaktas innehåll beskrivs på ett pedagogiskt sätt.
  • Tillsammans med dina medarbetare utveckla och ta fram innehåll för webbplatsen, vilket innebär en hög grad av omvärldsanalys och att till exempel inkludera nya relevanta faktasidor och artiklar.
  • Företräda Ekonomifakta såväl internt som externt.
  • Leda och fördela det operativa arbetet.
  • Säkerställa supporten så att webbplatsen fungerar.
Som chef för Ekonomifakta har du budget- och personalansvar. Du rapporterar till Chefen för Strategiska projekt och arbetsplatsen är Näringslivets Hus på Storgatan 19 i Stockholm.

Vem är du?

Vi söker dig som är Nationalekonom med ett stort samhällsekonomiskt intresse. Dina kunskaper i Makroekonomi är gedigna och det är meriterade om du har disputerat.

Du har flera års erfarenhet av att arbeta i en roll som innefattat arbete med samhällsekonomiska frågor antingen som konsult, på en redaktion, inom ett statligt verk, inom finansbranschen eller liknande.

Du är en skicklig skribent med vana att kommunicera makroekonomi på ett pedagogiskt sätt, i såväl tal som skrift. Om du har erfarenhet av att agera talesperson i någon form är det en stor fördel. Det är även meriterade med ledarerfarenhet.

Du har en utpräglat god samarbetsförmåga och även om du ansvarar för att leda arbetet är det viktigt att du involverar dina medarbetare i utvecklingen av verksamheten. Du leder arbetet i ett relativt litet men dedikerat team som jobbar i ständig dialog med varandra. Arbetet sker ofta i högt tempo och många gånger löper flera arbetsuppgifter parallellt. Du måste därför vara duktig på att prioritera samtidigt som du är lyhörd gentemot förslag och idéer från dina medarbetare.

Rollen ställer även krav på att vara mångsidig och flexibel. Även om grunden i arbetet är nationalekonomi, kommer du att hantera ett brett spektrum av frågor, allt ifrån kvalitetskontroll av data till kommunikationsstrategier.

Ekonomifaktas fundament är trovärdighet. Du måste därför vara noggrann och systematisk i ditt arbetssätt och alltid sätta kvalitet i första rummet.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Svenskt Näringsliv och Ekonomifakta med Ogunsen Executive Search. Urval och intervjuer kommer att påbörjas efter helgerna i januari 2021. Välkommen med din ansökan innehållande CV och ett personligt brev med beskrivning varför du är intresserad av tjänsten och vad du bedömer att du skulle kunna tillföra. Alla ansökningar hanteras konfidentiellt.

Om organisationen

Svenskt Näringsliv är företagens företrädare i Sverige. Vi arbetar för att alla företag i Sverige ska ha bästa möjliga förutsättningar. Det här är vår vision: "Företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd". Svenskt Näringslivs långsiktiga mål är att Sverige ska återta en tätposition i den internationella välståndsligan. För att uppnå detta behövs en bred intressegemenskap kring värdet av företagande och företagsamhet. Vår verksamhet täcker ett brett fält och vänder sig till olika målgrupper. Vi arbetar med opinionsbildning och kunskapsspridning, utvecklar nya idéer och tar fram konkreta förslag för att skapa ett bättre klimat för företagsamheten. Vi företräder 60 000 små, medelstora och stora företag. Dessa är organiserade i 50 bransch- och arbetsgivarförbund. Förbunden utgör föreningen Svenskt Näringslivs medlemmar. Företag är primärt med i ett arbetsgivarförbund och/eller i en branschorganisation. Genom detta blir de även medlemsföretag i Svenskt Näringsliv. Svenskt Näringsliv ansvarar för att driva frågor och områden som är viktiga för alla företag, exempelvis skatter, arbetsrätt, utbildning och infrastruktur.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Ogunsen Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

Ogunsen Executive Search är en del av koncernen SJR in Scandinavia AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
18 jan 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga