Ogunsen Executive Search · Publicerad 1 juli 2020

SwedSec Licensiering AB (SwedSec) bildades år 2001 av Svenska Fondhandlareföreningen, numera Föreningen Svensk Värdepappersmarknad (Svensk Värdepappersmarknad), vilken representerar 23 banker, investment banker och värdepappersbolag aktiva på den svenska värdepappersmarknaden. SwedSec tillhandahåller licensiering av anställda på den svenska finansmarknaden och har i dagsläget omkring anslutna 190 företag med tillsammans ca 24 000 aktiva licenshavare.

Läs mer på www.swedsec.se


Arbetsbeskrivning


Som VD för SwedSec leder du en organisation om i dagsläget tio medarbetare, vilka arbetar inom områdena juridik och regelverk, administration och IT. Du fyller en viktig roll i att leda arbetet med självreglering inom finansmarknaden och har ett brett ansvar där du verkar för de anslutna företagens intressen, bevakar relevanta utvecklingstendenser och initiativ i omvärlden och upprätthåller externa kontakter med bland annat föreningar och andra aktörer på finansmarknaden liksom med myndigheter och beslutsfattare.

Uppdraget utgår från ambitiösa mål och ramar som fastställs i en årlig verksamhets- och kommunikationsplan och moderbolagets ägarpolicy. Dina uppgifter omfattar bland annat medverkan vid framtagandet av kunskapsmål och planering av löpande testverksamhet, stöd och service till anslutna företag liksom kontakter med företag som vill ansluta sig, säkerställa en god hantering och prövning av disciplinärenden, deltagande i olika nämnder och kommittéer samt extern kommunikation.

VD rapporterar till styrelsen och har regelbundna avstämningar med styrelsens vice ordförande och ordförande.


Kvalifikationer


Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning, troligen inom juridik, ekonomi eller andra samhällsvetenskapliga ämnen. Du har god förståelse, erfarenhet och kunskap om finansmarknadens funktionssätt, regelverk och aktörer. Du är mogen och trygg i att leda en professionell organisation med självständiga och erfarna medarbetare, har en stark och självklar kommunikativ förmåga och inger förtroende hos anslutna företag, myndigheter och andra relevanta aktörer.

Vi tror att du tidigare arbetat i operativa roller med anknytning till finansmarknaden, där du även har kommit i naturlig kontakt med finansmarknadens regelverk. Du är en strukturerad person med en förmåga att, tillsammans med medarbetarna, implementera såväl målsättningar som effektiva processer.

Du är en erfaren chef och ledare som är mogen och trygg i dig själv och känner din kompetens, vilket gör att du kan agera prestigelöst och ödmjukt. Du skapar engagemang genom god kommunikativ förmåga och din egen delaktighet, såväl internt som externt. Vidare är du en möjliggörare som sätter teamet främst, skapar synergier och motiverar medarbetarna till att växa och utvecklas.


Ansökan


I denna rekrytering samarbetar SwedSec med Ogunsen Executive Search. Urvalet av ansökningar sker löpande med målsättning att intervjuer sker efter semestrarna.

Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Hendrik Dahlgren, Seniorkonsult 070-471 59 03 eller Christina Singelman, Researchkonsult 073-421 79 87.


Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Ogunsen Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

Ogunsen Executive Search är en del av koncernen SJR in Scandinavia AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 aug 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
VD & Koncernchef
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga