Omegapoint · Publicerad 1 okt 2021

Söker du en arbetsplats där du får förtroende att jobba självständigt och där det händer mycket? Omegapoint växer och ser ljust på framtiden. Stimuleras du av att arbeta för ett förändringsdrivet bolag i en framtidsbransch? Omegapoint är ett av marknadens ledande konsultbolag inom säker digital transformation och ägs av FSN Capital.

Vi söker nu en redovisningschef med ansvar för moderbolagets och koncernens redovisningsfunktion. Utöver ansvaret för bokslutsprocess, intern och extern rapportering, redovisningsfrågor och skatt kommer du som redovisningschef att ha personalansvar för sex medarbetare. Rollen är både operativ och förändringsdriven. Omegapoint är förvärvsintensivt och i takt med att vi växer byggs en ny bolagsstruktur och redovisningen samordnas och centraliseras. Här behövs du för att driva utveckling och effektivisering med stora möjligheter att påverka. Tjänsten rapporterar till Omegapoints CFO och är placerad i fina lokaler centralt i Stockholm City. Det kommer finnas möjligheter till flexibelt arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Huvudansvar för alla bolag i koncernens löpande redovisning och kvalitetssäkring av bokslut
 • Intern och extern rapportering och säkerställa att god redovisningssed samt gällande lagar, regelverk och koncernens redovisningsprinciper följs
 • Årsredovisning
 • Deklarationer och skattebetalningar
 • Personalansvar för redovisningsgruppen
 • Arbeta med att kontinuerligt förbättra kvalitéten och utveckla effektiviteten på redovisningen
 • Delta i förvaltningsforum för system
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har någon form av ekonomisk eftergymnasial utbildning och flerårig erfarenhet av att som redovisningschef ansvara för redovisning och bokslutsprocessen i sin helhet. Du har en bred kunskap om det redovisningstekniska och är van att hantera operativa redovisningsfrågor, men också att driva förändrings- och utvecklingsarbete. Här kommer du även ha nytta av ditt systemintresse och av att ha varit i föränderliga miljöer tidigare.

Personliga egenskaper:

Som redovisningschef på Omegapoint är du förändringsdriven och van att ta ansvar fullt ut. Du är kommunikativ och lätt att ha och göra med. Som person välkomnar du förändringar och har lätt att anpassa sig till nya situationer och förutsättningar. Välkommen till ett trevligt gäng med god sammanhållning, där vi stöttar varandra och har kul ihop.

Placeringsort: Stockholm

Om Omegapoint:

Omegapoint är ett av marknadens ledande konsultbolag inom säker digital transformation. Från rådgivning vid komplexa utmaningar till helhetsåtaganden inom cybersäkerhet och säker digitalisering. Vi hjälper våra kunder att hitta nya affärer, utveckla säkra IT-system, effektivisera processer, skydda dem från cyberhot, hantera lagkrav, bli snabbare och mer hållbara i en digital värld. Att säkra våra kunders utveckling handlar om att bidra med både kunskap, mod och trygghet för att ta deras verksamhet in i framtiden. Vi växer snabbt och är idag 500 konsulter i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö, Örebro och Umeå. Omegapoint bildades 2001, är till 35% medarbetarägt och omsätter ca 600 mkr.


Vad erbjuder Omegapoint:

Vi som arbetar här delar en passion för utveckling i allmänhet och säkerhet i synnerhet. Vår kultur kännetecknas av en vilja att alltid bli bättre och vi sticker ut med vårt stora fokus på kompetensutveckling. Välkommen till en platt organisation med ett uttalat miljövänligt tänk och möjlighet att delta i många sociala aktiviteter.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Omegapoint med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller

Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 21:a oktober 2021. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!

Sökord: "Redovisningschef", "Redovisning", "Chef", "Accounting Manager", "Chief Accountant"
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga