Omni · Publicerad 6 juli

På fyra år har Omni blivit både en av Sveriges största och viktigaste nyhetsdestinationer. Det senaste halvåret har det, om möjligt, hänt mer på Omni än någonsin tidigare: Vi har lanserat Omni Ekonomi som redan har fått över 200 000 nedladdningar. Vi har satt upp en helt ny ekonomiredaktion och nästan dubblat antalet redaktörer. Lägg därtill att vi har förstärkt Omni med ny lokalbevakning, utökat sportbevakning en och att vi snart rullar ut flera stora nysatsningar. I ljuset av detta förstärker vi nu med två nya tjänster som redaktionschefer.

Redaktionschef på Omni Ekonomi

Som redaktionschef på Omni Ekonomi behöver du vara en entreprenöriellt driven redaktionell ledare. Du kommer in i ett fantastiskt läge där Omni Ekonomi på bara sex månader blivit den självklara destinationen för framåtlutade affärsläsare i Sverige. Du som redaktionschef bär stort ansvar för att det fortsätter på den inslagna vägen.

Du kommer att ha personalansvar för alla redaktörer på Omni Ekonomi. Redaktionen är självgående i det dagliga och du kommer framförallt att arbeta långsiktigt med Omni Ekonomis utveckling genom produkten, innehållet och teamet.

Allra viktigast är dina ledaregenskaper. Ditt huvudfokus kommer att vara att coacha, inspirera och utveckla andra. Du ska fortsätta bygga och utveckla ett vinnande team. Samtidigt är du en passionerad ekonomijournalist som går i gång på alla cylindrar vid stora affärsnyheter.

Du rapporterar till chefredaktören och ingår i ledningsgruppen för Omni och Omni Ekonomi.

Vi tror att du:
  • är en rutinerad och uppskattad redaktionell ledare med förmågan att bygga starka team
  • har stor passion för ekonomiournalistiken, inte minst börs- och bolagsbevakning
  • gärna har flera några års erfarenhet som ekonomireporter och/eller ekonomiredaktör
  • är en strukturerad och smidig administratör
  • vinner segrar genom bra samarbete i prestigelösa team.
Administrativ redaktionschef på Omni

Som administrativ redaktionschef på Omni tar du det administrativa ansvaret på Omnis redaktion och går i många sammanhang in i chefredaktörens ställe. Du arbetar med allt från rekrytering till utvecklings- och strategiarbete. Du kommer att ha personalansvar för flera medarbetare.

Allra viktigast är dina ledaregenskaper och din effektiva administrativa förmåga.

Ditt huvudfokus kommer att vara att leda, inspirera och administrera. Allt du gör syftar till att fortsätta utveckla och förstärka Omnis vinnande team. För att lyckas och trivas tror vi att du också är en passionerad nyhetsjournalist som genuint brinner för journalistiken.

Du rapporterar till chefredaktören och ingår i ledningsgruppen för Omni och Omni Ekonomi.

Vi tror att du:
  • är en rutinerad och uppskattad redaktionell ledare med förmåga att bygga starka och team
  • är en strukturerad och smidig administratör
  • har gedigen erfarenhet av och passion för nyhetsjournalistik
  • vinner segrar genom bra samarbete i prestigelösa team.
Frågor om tjänsterna? Hör av dig till direkt till chefredaktör Markus Gustafsson, markus@omni.se eller 0705-252 125. Sista ansökningsdag är 15 augusti, men intervjuer görs löpande under sommaren.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Omni har varit live på svenska mediemarknaden sedan november 2013 och drivs som ett eget bolag inom Schibsted­koncernen. Systertjänsten Omni Ekonomi lanserades i november 2017.

För läsarna innebär Omni ett helt nytt sätt att uppleva nyheter och är redan Sveriges femte största nyhetstjänst med totalt en halv miljon unika läsare i mobilen per vecka. Omni har prisats med en lång rad utmärkelser, bland annat som Europas bästa nyhetstjänst i mobilen och Sveriges bästa nyhetsapp flera år i rad.

Omnis primära plattform är mobilen, men har även många läsare via desktop och tablets.

Omni är både en redaktionell och teknisk innovation. All utveckling sker tillsammans med läsarna och på Omni arbetar IT, redaktion och sälj i ett unikt tätt samarbete med varandra.
+ Läs mer om företaget