Palette Software · Publicerad 20 sept 2021

Ta täten i designstrategi och användarupplevelse som ansvarig för UI och UX hos oss!

För dig som vill ta ett nästa steg i en bred roll inom både UI och UX kommer du här in i en tid av förändring och stora satsningar. Hos oss på Palette Software har du en avgörande roll i vårt fortsatta design- och UX-arbete för våra produkter och är drivkraften bakom hur vår produktportfölj ser ut och upplevs. Du säkerställer att användarupplevelse och design genomsyrar vårt löpande utvecklingsarbete och har ägandeskap för både strategi och utförande tillsammans med våra produktägare.

Vi erbjuder dig
  • Att tillsammans med våra två engagerade och djupt kompetenta utvecklingsteam lyfta våra produkter och ta lead och ägandeskap för både UI och UX
  • Korta beslutsvägar och en tydlig vision framåt - vi satsar på vår kund- och användarupplevelse och här finns både viljan och resurserna
  • Ett förmånligt och tryggt erbjudande och en arbetsgivare som värderar balans mellan arbete och annat viktigt i livet
Vi håller dessutom hus i ett av Stockholms trivsammaste kontor centralt i Stockholm på Torsgatan.

Det här gör du hos oss

I rollen som UI/UX-Lead har du en bred roll där du ansvarar och visionerar för användarupplevelsen och designarbetet i våra produkter, tillsammans med våra produktägare och utvecklingsteam. Din roll spänner över både UI och UX och strategi och utförande. Detta innebär att du bland annat:
  • Användartestar, användarintervjuar och kravanalyserar, samt sätter upp strategier för att samla och arbeta med användarinsikter och kunddata
  • Sätter roadmap för våra UI- och UX-strategier framåt
  • Sätter upp wireframes och prototyper
  • Samarbetar tätt med utvecklarna för att ta fram designkomponenter och ser till att användarupplevelse och design efter användarbeteenden genomsyrar den löpande utvecklingen
DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du utgör en avgörande del av våra två produktutvecklingsteam och arbetar tvärfunktionellt över båda teamen. Teamen består av ca 15 utvecklare och respektive produktägare och vi trivs som bäst i att jobba tillsammans mot gemensamma mål, och dela med oss av åsikter, kunskap och idéer.

Våra grupper består av både kollegor som varit med oss länge, och nya tillskott till oss. Det vi har gemensamt är att vi trivs i att samarbeta och hjälpas åt för att göra både oss själva och våra produkter bättre. Vi sitter helst tillsammans på kontoret på Torsgatan, men har en flexibilitet i remote-arbete.

Mer om dig

Du har en bakgrund inom UI och UX och har arbetat med både operativ design och kundbeteendeanalys, och varit involverad i att bygga och strategisera exempelvis komponentbibliotek och designsystem. Vi ser mycket gärna att du arbetat med affärssystem, B2B-applikationer eller direkt mot slutkund i B2C-produkter.
Din tidigare erfarenhet värderas högt men viktigaste är dock din motivation att tillsammans med oss lyfta blicken och bygga om och bygga nytt!

Som person är du både nyfiken och innovativ och driver dina initiativ framåt. Du motiveras av att arbeta mot större målsättningar, och tar ansvar för att nå resultat. I och med att dina uppgifter är varierade ser vi att du är flexibel och anpassar dig till nya förutsättningar. Du motiveras av samarbete och arbetar gärna med andra mot gemensamma mål.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Ada Digital är det modiga rekryteringsföretaget för dig som vill utvecklas i en digital värld! Vi är ett dotterbolag till TNG - specialister inom fördomsfri rekrytering. Rekryteringsupplevelsen fokuserar på dig och din potential. Vi hjälper till att öppna dörrarna till morgondagens bästa arbetsgivare för en karriär inom Tech, UX/Design, Data och Digital Commerce.
Du hittar mer information om oss på Ada Digital på adadigital.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
20 okt 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga