Poolia Life Science · Publicerad 27 okt

Vi söker nu efter två naturvetare eller ingenjörer med god kännedom om bakteriologi till konsultuppdrag på AstraZeneca i Södertälje. Tjänsterna kommer att vara placerade på avdelningen för Kvalitetssäkring (QA) Mikrobiologi inom AstraZeneca, Sweden Operations. Uppdragen förväntas starta omgående och pågå i 6 månader. Ansök redan idag då vi intervjuar och presenterar kandidater löpande.

Sökord: Quality Assurance, Good Manufacturing Practice.

Arbetsuppgifter

QA Mikrobiologi ingår i en av världens största läkemedelstillverkningsenheter och bidrar med mikrobiologiska analyser och bedömningar inom området produktionshygien. Tempot är högt och arbetet inkluderar täta kontakter med andra funktioner som produktion, processteknik, kvalitetssäkring, projektledare samt inom den egna avdelningens grupper och laboratorium.

Arbetet som produktionshygieniker sker i nära samarbete med experter från många olika funktioner där du står för det mikrobiologiska kunnandet. Arbetet är mycket dynamiskt och kräver flexibilitet samtidigt som du måste behålla din integritet i de mikrobiologiska bedömningarna. Du kommer även att företräda QA mikrobiologi när myndigheter och kunder från olika länder inspekterar verksamheten.

I arbetsuppgifterna ingår t.ex. att:
  • utreda kvalitetsavvikelser i produktionsprocesser
  • sammanställa och rapportera mikrobiologiska resultat
  • utbilda personal i bakteriologi och produktionshygien
  • utarbeta och godkänna GMP-instruktioner
  • utföra provtagningar och bedöma resultat av mikrobiologiska miljö- och processkontroller
  • vara mikrobiologisk expert vid valideringsprocesser
  • genomföra ständiga förbättringar med hjälp av Lean-verktyg
Utbildning/erfarenhet

För att vara aktuell för rollen ser vi att du har en naturvetenskaplig högskoleexamen om minst 160p/240hp innehållande mikrobiologi. Du behöver vara initiativrik och ha förmåga att leda arbetsgrupper och projekt. Du tar till dig ny information snabbt som du sedan implementerar i ditt arbete. Du har en utmärkt samarbetsförmåga och har ett lösningsorienterat angreppssätt på problem. Arbetet innehåller rapportskrivning och informationsförmedling vilket kräver att du kan uttrycka dig mycket väl, muntligt såväl som skriftligt på både svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med bakteriologi eller mikrobiologi inom läkemedelstillverkning. Även arbete med renrum och aseptiskt arbete är meriterande. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för detta uppdrag.

Förmåner

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag.
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Poolia kan erbjuda flera möjligheter till dig som har en biokemisk, kemiteknisk eller naturvetenskaplig bakgrund. Vi arbetar med de främsta av Sveriges läkemedels- och life scienceföretag. Så, vare sig du är intresserad av forskning, Regulatory Affairs, Quality Assurance, miljö- och kvalitetskontroll, marknad och försäljning eller bara önskar ett karriärbyte, har vi en tjänst för dig.

I detta konsultuppdrag är AstraZeneca vår kund och nedan kan du läsa deras företagsbeskrivning: AstraZeneca är ett av världens ledande läkemedelsföretag. Vi fokuserar på forskning, utveckling, tillverkning och marknadsföring av receptbelagda läkemedel och bioläkemedel inom viktiga hälsovårdsområden. Vi förvandlar goda idéer till effektiva läkemedel för att förbättra patienters hälsa och livskvalitet över hela världen. Vi är dessutom mer än ett av världens ledande läkemedelsföretag, på AstraZeneca är vi stolta över den företagskultur vi har som inspirerar till utveckling och samarbete. Vi strävar efter att vara ledande inom allt vi gör och vårt konkurrenskraftiga och flexibla belöningssystem är inget undantag.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
7 nov
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Rekryteringen hanteras av
Poolia