Post- och telestyrelsen · Publicerad 3 aug 2020

Är du en drivande person med hög samarbetsförmåga som är intresserad av samhällsekonomisk analys och tilltalas av att vara med och påverka spelreglerna på marknaden för elektronisk kommunikation? Är du dessutom lösningsorienterad och gärna kommer med egna initiativ? Då kan du vara den analytiker som vår enhet för ekonomisk analys behöver!

Divisionen för marknadsutveckling söker nu en erfaren analytiker till Analysavdelningen, enheten för ekonomisk analys.

Vad ska du arbeta med?
Som analytiker kommer du att medverka i analyser av ekonomiska och tekniska frågor rörande konkurrensreglering, långsiktig strategisk analys, samhällsnytta, policyutvärdering och förutsättningar för politiska mål.

Specifika arbetsuppgifter kan inkludera att:
 • genomföra och leda utredningar med hjälp av samhällsekonomiska metoder inklusive nyttoberäkningar
 • tillämpa och utveckla empiriska och kvantitativa analysmetoder inom området för elektronisk kommunikation
 • genomföra utredningar och medverka i att ta fram underlag inom ramen för PTS analyser inom området elektronisk kommunikation
Vem söker vi?
Vi söker dig med:
 • akademisk examen i nationalekonomi, statistik eller motsvarande
 • goda kunskaper i samhällsekonomiska metoder
 • goda kunskaper och erfarenhet av dataanalys
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
Det är meriterande med:
 • forskarutbildning i nationalekonomi, statistik eller motsvarande
 • kunskaper om fasta eller trådlösa kommunikationsnät, elektronisk kommunikation och digitala marknader
 • erfarenhet från offentlig förvaltning
 • erfarenhet från arbetsledning som projektledare eller motsvarande
 • förmåga att hantera komplexa utredningsuppdrag utifrån verksamhetens behov
 • djupare kunskaper i avancerade dataanalysmetoder och -verktyg, exempelvis inom databaser, statistisk inlärning och automatiserad dataanalys
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du lösningsorienterad, samarbetsinriktad och nyfiken. Det är viktigt att du tar egna initiativ och att du har förmåga att få med dig andra. Rollen som analytiker inbegriper att driva och genomföra tekniskt, juridiskt och ekonomiskt komplexa uppdrag där du kan komma att ha ansvar för att uppsatta mål uppnås. Detta kräver en förmåga att arbetsleda och att kunna hantera olika perspektiv samt en god förmåga att kommunicera med berörda inom och utom organisationen.

Var på PTS ska du jobba?
PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Divisionen för marknadsutveckling ansvarar för frågor som bl.a. rör digitalisering, konsumenternas rätt till ett brett och prisvärt urval av elektroniska kommunikationstjänster, bredbandsstöd samt konkurrensfrämjande analys och förhandsreglering av operatörer.

Analysavdelningen tillhör divisionen för marknadsutveckling och ansvarar för att ge ett kvalificerat stöd till övriga delar av myndigheten när det gäller olika typer av analyser. På analysavdelningen samlas kompetens som ansvarar för bland annat myndighetens statistikinsamling och tillhörande marknadsanalys, kostnadsberäkningsmodeller för området elektronisk kommunikation, spektrumanalys, utveckling och förvaltning av metoder för samhällsekonomiska analyser samt analyser av affärsmodeller, investeringar och andra ekonomiska och finansiella frågor.

Hur är det att jobba på PTS?
Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Hur ansöker jag?
Välkommen med din ansökan nedan senast den 16 augusti 2020.

För mer information kontakta analytiker Anders Fredriksson på 08-678 58 03. För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationer maila till saco@pts.se eller st@pts.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
På PTS får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är cirka 300 medarbetare som verkar i en innovativ och kreativ miljö med spännande och komplexa uppgifter som präglas av den snabba teknikutvecklingen.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga