Post- och telestyrelsen · Publicerad 15 feb

Är du en vass ledare med analysbakgrund som vill leda och föra analysarbetet inom vår kunskapsintensiva och dynamiska organisation till en ny nivå? Har du dessutom intresse och förmåga att leda och inspirera folk omkring dig? Då kan det vara dig vi söker till rollen som avdelningschef till PTS nybildade analysavdelning!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

PTS söker nu en avdelningschef till analysavdelningen.

Vad ska jag arbeta med?
Som avdelningschef och medlem av divisionsledningsgruppen för marknadsutveckling arbetar du för att PTS ska nå ett gott resultat på alla de områden som myndigheten ansvarar för. Du förväntas göra detta utifrån ett helhetsperspektiv och genom att prioritera de för PTS centrala frågorna.

PTS har en ny organisation från och med den 1 mars 2019 och i samband med det centraliseras analysfunktionerna på myndigheten. Som chef för den nya avdelningen har du en central roll i att bygga upp och forma avdelningens arbete tillsammans med övriga divisioner och avdelningar.

Du leder och har personalansvar för enhetscheferna för marknadsanalys, spektrumanalys och ekonomisk analys.

Vem söker vi?

Vi söker dig med:
  • relevant akademisk examen, t.ex. inom ekonomi, statistik eller teknik
  • erfarenhet av personal- och budgetansvar
  • flerårig erfarenhet av något eller flera av avdelningens ansvarsområden, såsom marknadsanalys eller ekonomisk analys
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda chefer samt av att bygga upp och utveckla ett verksamhetsområde. Likaså om du har erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. I rollen som avdelningschef förväntas du vara analytisk och ha en god strategisk förmåga.

För att trivas i rollen är det också viktigt att du är mål- och resultatinriktad samt att du upplever dig vara initiativrik och gärna kommer med nya förslag, idéer och lösningar.

Du har förmågan och tycker om att samarbeta och företräda PTS i förhållande till viktiga aktörer i vår omvärld, t.ex. media, allmänheten, regeringskansliet, andra myndigheter, kommuner, intresseorganisationer etc.

Vidare är det också naturligt för dig att leda andra genom att kommunicera med tydlighet samt skapa förutsättningar för motivation, delaktighet och engagemang.

Var på PTS ska jag jobba?

Den 1 mars skapas analysavdelningen som tillsammans med avdelningarna för digitalisering och marknadsreglering ingår i divisionen för marknadsutveckling. Avdelningen sammanför analysfunktioner som hittills varit spridda i organisationen, i syfte att ensa och utveckla analysområdet ytterligare.

Avdelningen består av tre enheter; marknadsanalys, spektrumanalys och ekonomisk analys. Avdelningens ansvarsområden är:
  • kompetensförsörjning och metodutveckling inom statistik, marknadsanalys, omvärldsanalys, spektrumanalys och ekonomisk analys till PTS
  • insamling och sammanställning av marknadsdata
  • arbete med spektrumauktioner
  • deltagande i nationellt och internationellt harmoniserings- och standardiseringsarbete
Hur är det att jobba på PTS?

Du jobbar på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Verksamheten präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. På så sätt utvecklar vi verksamheten och trivs ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats.

Om anställningen
Tjänsten är tillsvidare med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt ö.k.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs före anställning enligt 19 § i säkerhetsskyddslagen. Vid tillsvidareanställning kan följa en skyldighet att krigsplaceras.

Välkommen med din ansökan senast den 28 februari 2019

För mer information kontakta HR-chef Rebecca Källskog, tel. 08-678 55 88 eller HR-specialist Johan Gustavsson, tel. 08-678 58 11.

För kontakt med våra lokala fackliga organisationer, maila saco@pts.se eller st@pts.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
På PTS får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är cirka 300 medarbetare som verkar i en innovativ och kreativ miljö med spännande och komplexa uppgifter som präglas av den snabba teknikutvecklingen.
+ Läs mer om företaget