Recipharm AB · Publicerad 9 okt 2020

Har du ett intresse för redovisning och vill utvecklas som inom koncernredovisning? Vill du jobba på ett entreprenörsdrivet börsnoterat bolag som är inne i en kraftig tillväxtresa? Här får du möjlighet att jobba på huvudkontoret nära ledningen i en internationell och trivsam miljö på ett bolag i förändring! Vi söker en samarbetsinriktad koncernredovisningsekonom som tillsammans med övriga teamet ansvarar för att koncernredovisningen håller hög kvalitet i enlighet med gällande lagar och regelverk. Recipharm har en uttalad tillväxtstrategi och du kommer bland annat att få delta i projekt för att integrera nyförvärvade bolag i koncernen. I rollen som koncernredovisningsekonom rapporterar du till koncernredovisningschefen. Tjänsten är placerad på huvudkontoret som är beläget i centrala Stockholm i ljusa trevliga lokaler.

Som koncernredovisningsekonom ingår man i gruppen Group Accounting som ansvarar för konsolidering, bokslut, årsredovisning och rapportering enligt IFRS. Totalt konsolideras cirka 65 bolag i koncernen de flesta i Europa, men det finns även bolag i USA och Indien. Rollen har en hel del gränssnitt och innefattar kontakt med dotterbolagen, men även andra interna kontaktytor framförallt på finance.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Koncernredovisning och konsolidering av månads-, kvartals- och årsbokslut för intern och extern rapportering
 • Delaktig i delårsrapporter och årsredovisning
 • Vara med i implementering och tolkning av redovisningsregler i koncernen
 • Underhåll av koncernrapporteringssystemet
 • Administration och analys av intern skatterapportering.
 • Prognostisering och analys av valuta- och kassaflöden.
 • Ge support till dotterbolagen i redovisningsfrågor
 • Delta i projekt som rör koncernredovisningsområdet
 • Diverse ad hoc-uppgifter initierade av olika parter inom organisationen
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med 3-5 års arbetslivserfarenhet och som har erfarenhet från kvalificerad redovisning eller koncernredovisning, alternativt som revisor på någon av de större revisionsbyråerna. Koncernspråket är engelska så det är viktigt att du kan kommunicera obehindrat på engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Vi söker en person som har ett redovisningsintresse och som drivs av utveckling och är samarbetsorienterad, noggrann och lösningsorienterad. Du motiveras av att arbeta mot uppsatta mål och deadlines och har ett intresse för systemfrågor. Eftersom det händer mycket på Recipharm så är det också viktigt att vara flexibel och förändringsbenägen.

Vad erbjuder företaget dig?

Recipharms utveckling har varit och fortsätter att vara mycket god och stabil. Vår flexibilitet och förmåga att anpassa verksamheten till verkligheten har utvecklats till en av bolagets styrkor. Ett växande företag erbjuder helt nya möjligheter och vi kan erbjuda förändring och utmaningar yrkesmässigt till dem som vill, på alla nivåer. Vi gör saker själva, vilket också erbjuder utmaningar och skapar engagemang - för rätt personer.

Rollen som koncernredovisningsekonom är en spännande och utmanande tjänst som innebär många kontaktytor inom organisationen. Inom avdelningen pågår också löpande flera förbättringsprojekt där du som medarbetare har stora möjligheter att delta och utvecklas.

Placeringsort: Stockholm

Om Recipharm

Recipharm är ett ledande CDMO-företag (Contract Development and Manufacturing Organisation) inom läkemedelsindustrin och har nära 9 000 anställda. Recipharm erbjuder tillverkningstjänster av läkemedel i olika former, produktion av material till kliniska prövningar och API:er, farmaceutisk produktutveckling samt utveckling och tillverkning av medel för läkemedelsadministration. Recipharm tillverkar flera hundra olika produkter åt såväl stora läkemedelsföretag som mindre utvecklingsbolag. Bolaget omsätter cirka 11 miljarder kronor per år och har utvecklings- och tillverkningsanläggningar i Frankrike, Indien, Israel, Italien, Portugal, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland och USA med huvudkontor i Stockholm, Sverige. Recipharms B-aktie (RECI B) är noterad på Nasdaq Stockholm. För mer information besök företagets hemsida www.recipharm.com

I denna rekryteringsprocess samarbetar Recipharm med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på 070-712 98 08 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 1 november 2020. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga