SEB · Publicerad 17 nov 2020

Vill du arbeta med AI och ML för att förutse och analysera risker och IT-incidenter hos SEB? AIOps-teamet söker en Data Scientist.

Att arbeta som Data Scientist och delta i SEB:s Tech-program är en unik möjlighet för dig som vill utvecklas inom IT i en modern organisation med hög förändringstakt.

I din roll inom AIOps är du en del av ett nytt område hos SEB med stora möjligheter att påverka. Du kommer arbeta med att skapa och förbättra processer för hur artificiell intelligens och maskininlärning används för att proaktivt analysera stora mängder data mot hela IT-utvecklingsområdet på SEB.

Vårt erbjudande till dig

I över ett decennium har SEB:s Tech-program erbjudit talanger som är i början av sin IT och Tech karriär att utvecklas inom banken. Idag är SEB en av Sveriges största arbetsgivare inom IT och digital teknik vilket ger dig möjlighet att förverkliga just dina ambitioner.

Vi erbjuder dig:
  • Ett sex månader långt talangprogram inom IT och Tech, anpassat för professionell och personlig utveckling.
  • Affärsutmaningar och projekt där du kan skapa värde och skillnad för SEB:s affär och organisation.
  • Möjligheten att skapa relationer och nätverk inom banken.
  • En heltidsanställning med marknadsmässig lön och tillgång till SEB:s anställningsförmåner.
DIN FRAMTIDA ROLL OCH DITT TEAM

I rollen som Data Scientist arbetar du med att sätta upp tillvägagångssätt för att fortsätta utveckla kvaliteten och proaktiviteten i riskhantering och övervakning av data och system. Med artificiell intelligens och maskininlärning som verktyg för detta driver du SEB mot en mer datastyrd verksamhet. I och med att området fortfarande är nytt kommer du på eget initiativ utforska nya tekniker och arbetssätt för att hantera data från alla delar av SEB:s verksamhet. Ditt arbete går hand i hand med teamets utvecklingsarbete och du är nära alla delar av utvecklingskedjan.

Du kommer att arbeta med Splunk som verktyg för övervakning och analys och uppdatera den tekniska miljön med nya verktyg för att automatisera hanteringen och analysen av data. Teamet har en mycket bred teknisk kompetens, men de arbetar främst med Python, R, Scala, Java och Splunk.

Din framtida chef, Daniel Widman, beskriver arbetet på AIOps så här:

"Hos oss kommer du till en teknikintresserad grupp där du lär dig mer om artificiell intelligens och maskininlärning. Du har en drivande roll där du använder ny teknik för att skapa och förbättra tillvägagångssätt för hur vi arbetar med data - allt från transaktioner till trading. Möjligheterna är enorma och det är dina drivkrafter och mål som avgör vad du vill utvecklas inom."

Dina kvalifikationer

Vi letar efter dig med passion för IT och Tech och som är nyfiken på att arbeta hos oss på SEB. Dessutom vill vi att du:
  • har en akademisk examen inom IT eller Teknik
  • är (eller snart är) nyutexaminerad eller har en kortare yrkeserfarenhet
  • är flytande i engelska, i tal och skrift
Som person är du initiativtagande och tar ansvar för ditt arbete. Du kommer gärna med nya, innovativa idéer och tillvägagångssätt. I rollen har du många kontaktytor och därför är det viktigt att du är en god och lyhörd kommunikatör och trivs med att samarbeta med andra.

Varmt välkommen till SEB!

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen samarbetar SEB med TNG, som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via ansökningsformuläret med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email.

Sök jobbet snarast om du är intresserad, men allra senast den 24:e januari! Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

För att veta mer om rekryteringsprocessen, besök programsidan hos TNG: https://www.tng.se/seb-tech-program
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
16 dec 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga