SJR IT · Publicerad 1 mars 2021

Cancerfondens vision är att besegra cancer. Målet är att färre ska drabbas och fler ska överleva. För att nå dit arbetar vi med forskningsfinansiering, kunskapsspridning och påverkansarbete. Cancerfonden får inget statligt stöd utan är helt beroende av testamenten och gåvor från privatpersoner och företag. Sedan 1951 har vi delat ut 11 miljarder kronor till de främsta forskningsprojekten i Sverige. I dag överlever två av tre cancer. På 50-talet var det en av tre. Vi har kommit långt, men vi är inte framme.

Om rollen
Vår ambition är att bli digitalt ledande och en datadriven organisation. Det ska vi uppnå genom att göra data till en tillgänglig och värdefull resurs för hela organisationen. Rollen som BI-utvecklare är ny och vi väljer att ta hem kunskapen som idag ligger hos leverantör, för att kunna jobba effektivare internt. I rollen har du stor frihet och möjlighet att påverka DWH-lösningen så länge vi har fokus på effektiva och användarvänliga lösningar. Du kommer att ingå i ekonomi och verksamhetsutveckling och tillhöra enheten IT & Fastighet med kollegor som har bred kompetens och erfarenhet inom IT.

Du har ett övergripande ansvar för våra dataflöden, integrationer relaterat till DWH och kontinuerligt öka datakvalitén i vår organisation. Det ingår även att möjliggöra och prioritera utveckling som genererar affärsvärde och beslutsunderlag - samt hitta synergier mellan olika projekt och behov.

Rollen äger Cancerfondens DWH-lösning och ansvarar för DWH-arkitektur samt utveckling av rapporter till organisationen samt dataflöden relaterade till DWH. Delar av näringskedjan ligger hos Cancerfondens leverantörer och i dessa fall handlar ansvaret om att samordna interna behov med externa parter. Det är viktigt att få ihop det tekniska kunnandet med Cancerfondens produkter och affärslogik för att maximera nyttan med DWH-lösningen.

Arbetsuppgifter
 • Utveckla rapporter till organisationen. I huvudsak med Power BI.
 • Vara produktägare för DWH/BI-lösningen
 • Samordna prioritering tillsammans med nyckelpersoner och leverantörer
 • Följa upp och dokumentera behov och krav från organisationen
 • Ansvara för utveckling oavsett om detta sker internt eller externt
 • Samordna testning av framtagna lösningar
 • Ansvara för kommunikation gentemot organisationen kring DWH-lösningen
 • Styra leverantörer i relation till DWH
 • Ansvara för effektiv datamodellering för DWH-lösningen
 • Ansvara för Cancerfondens dataflöden relaterat till DWH-lösningen
 • Stötta användare med att ta fram egna rapporter och/eller använda existerande rapporter
Om dig
Vi tror att du behöver ha:
 • Minst 3 års erfarenhet av SQL-server, Power BI
 • Rapportutveckling och datamodellering
 • Erfarenhet av publicering och schemaläggning av rapporter
 • Erfarenhet av att jobba med GDPR-frågor relaterat till DWH
 • Vana att arbeta agilt och korsfunktionellt
Som person är du driven, analytisk, kommunikativ och har en god pedagogisk förmåga. Du är en stark nätverkare med förmåga och vilja att arbeta både strategiskt och operativt.

Att arbeta på Cancerfonden
Cancerfonden är engagerade, nytänkande och tar tillsammans ansvar för att snabbare nå vår vision - att besegra cancer. Cancerfonden erbjuder träningsmöjligheter på arbetstid, möjligheten till promenadmöten, förmånliga friskvårdserbjudanden och kunskapshöjande aktiviteter inom kost och hälsa. Cancerfonden värderar en balans mellan arbete och fritid och tillämpar målstyrd arbetstid. Cancerfonden är en rökfri arbetsplats. Läs mer här hur Cancerfonden arbetar och våran kulturvision.

Ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning (100 %) efter 6 månaders provanställning och med placering på Cancerfondens huvudkontor i Stockholm. Tillträde under våren 2021.

I den här rekryteringen samarbetar Cancerfonden med rekryteringsbolaget SJR IT. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via den här länken.

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Fredrik Svensson 076 855 96 94.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR har varit verksamma sedan 1993 och fokuserat på att hjälpa kunder att hitta rätt kompetens enligt behov samt att erbjuda kandidater spännande nya utmaningar. SJR IT är ett bolag inom SJR koncernen som är specialiserat på IT och digital transformation.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
14 mars 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga