SJR · Publicerad 31 okt 2019

Vill du jobba med något som är viktigt på riktigt? Hos oss blir du en del av något större. Som BI-controller blir du en del i vår kedja som får skogen och Sverige att växa.

Dina ansvarsområden och arbetsuppgifter

Sveaskog har under de senaste åren etablerat datalager som tillsammans med beslutstödsverktyg utgör Sveaskogs system för styrning och beslutsstöd. Som BI-controller i en nyinrättad tjänst inom ett viktigt satsningsområde blir du vår verksamhetsspecialist för datavisualisering och databehandling.

Du kommer att ha stora möjligheter att utforma vår BI-kapacitet och din egen roll i detta. Du kommer att ha en betydelsefull roll i finansiell uppföljning och verksamhetsstyrning tillsammans med dina kollegor.

Tjänsten är placerad på Sveaskogs huvudkontor i Stockholm, alternativt i Kalix eller Piteå, och du kommer att tillhöra controlleravdelningen som är ett team om sex personer. Du rapporterar till chefscontroller och kommer att ha ett nära samarbete med IT-förvaltningen, som svarar för drift och förvaltningen av våra IT-miljöer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Driva utvecklingen inom BI-området genom att i nära samarbete och dialog med verksamheten kommunicera och prioritera verksamhetsuppföljningsbehov som kan realiseras med hjälp av BI
  • Ta fram och visualisera datadrivna beslutsunderlag
  • Utveckla och underhålla rapporter i Power BI
  • Utbilda och handleda verksamheten i BI-verktygen
  • Proaktivt arbete med att förbättra analysmetoder och analysverktyg
  • Omvärldsbevakning inom BI och AI
Om dig

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning och erfarenhet av ekonomi- och verksamhetsstyrning, samt arbete som BI-controller eller i liknande befattning. Du har erfarenhet av att ta fram anpassade rapporter med BI (tex Power BI) baserade på flera datakällor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är analytisk, detaljorienterad och strukturerad men har samtidigt förmåga att se helheten. Du är pedagogisk och en god kommunikatör i tal och skrift. Du är utvecklingsorienterad och lockas av att få vara med och skapa nytt. Du trivs i en roll med många kontaktytor och har en god samarbetsförmåga.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering har Sveaskog valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 08-407 55 12. Vi intervjuar löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Notera att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.
Sveaskog eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning inom alla yrken i företaget.

Fackliga kontaktpersoner är för Ledarna Thomas Esbjörnsson, tel 010-544 99 75, för Akademikerföreningen Sara Östh, tel 010-544 97 11 och för Unionen Stig Sjöberg 08-655 90 58.

Om Sveaskog

Eftersom vi brukar skogen på uppdrag av staten, spänner våra arbetsuppgifter från ditt blåbärsställe till hela Sveriges tillväxt. Som BI-controller blir du en del i vår kedja som får skogen och Sverige att växa.

Vårt uppdrag är att ta hand om skogen så att den kan fortsätt fylla en viktig funktion i dag och i framtiden. För att lyckas behöver vi jobba med drivna och kompetenta människor som är redo att ta ett större ansvar - och som vill vara med oss och visa vägen till ett hållbart samhälle. Här hittar du mer information om Sveaskog:

Titel: BI-controller
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 dec 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga