SJR · Publicerad 16 sept 2021

Har du ett stort intresse och gedigen erfarenhet av redovisning och fastigheter? Vill du bli en del av ett framgångsrikt bolag som skapar samhällsnytta på riktigt? Då kan rollen som Bolagsekonom hos Sveriges ledande privata ägare av samhällsfastigheter vara din nästa roll!

Hemsö befinner sig i tillväxt och söker nu en Bolagsekonom med flera års erfarenhet från fastighetsbranschen.

Rollen

Som Bolagsekonom kommer du hantera den legala redovisningen för ett antal av koncernens bolag samt vara ett stöd för förvaltningsorganisationen, projektutveckling och övriga ekonomifunktioner i redovisningsrelaterade frågor.

Du ansvarar för kvalitet och genomförande av de svenska bolagens löpande redovisning, rapportering, bokslut, årsredovisningar samt deklarationer enligt lagstiftning och interna rutiner.

Du kommer ingå i ett team med fem erfarna bolagsekonomer. Tjänsten utgår, med flexibilitet, från våra trevliga lokaler vid Humlegården i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:
  • Hantering av den löpande redovisningen i bolagen, inklusive bl.a ekonomiska projektavslut och skattemässig tillgångsklassificering
  • Månads- och årsbokslut inklusive skatteberäkningar och årsredovisningar
  • Vara ett stöd inom ekonomi till förvaltningen, projektutveckling och andra centrala funktioner
  • Vara behjälplig vid bolags- och fastighetstransaktioner
  • Upprätta avstämningar för bla fastighetsskatt och investeringsmoms
  • Upprätta moms-, arbetsgivar-, inkomst- och punktskattedeklarationer
  • Löpande säkerhetsställa att rutin- och processbeskrivningar är väl dokumenterade och uppdaterade.
  • Delta i revisionsprocessen
  • Utveckling av rutiner och interna kontroller inom ekonomiavdelningen
Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig med relevant ekonomisk utbildning och minst fem års erfarenhet av kvalificerad redovisning inom ett fastighetsbolag. Du är trygg i hanteringen av bokslut, årsredovisningar, moms- och skattedeklarationer.

Vi ser också gärna att du har erfarenhet av bolags- och fastighetstransaktioner sen tidigare. Du har nytta av god systemkompetens generellt och mycket goda kunskaper i Excel specifikt.

Personliga egenskaper

Rollen innebär en mängd olika kontaktytor varför en god samarbetsförmåga är avgörande. Vi värnar om ett gott samarbetsklimat där alla ser sin leverans som en del av Hemsös totala resultat.

Du är resultatorienterad och tar ansvar för att leverera mot uppsatta mål i rätt tid och med god kvalitet.

Vi söker också någon med god planerings- och organisationsförmåga som arbetar strukturerat och enligt gällande rutiner och processer.

Vi värdesätter att du är noggrann och analytisk och har förmågan att upptäcka felaktigheter och avvikelser.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en bred och varierad roll i ett framgångsrikt fastighetsbolag i tillväxt. För dig som vill finns det alltid möjlighet att utvecklas inom bolaget, bland annat genom att delta i olika utvecklingsprojekt tillsammans med andra avdelningar.

Medarbetarna är viktiga för vår framgång. Vi arbetar systematiskt med att attrahera och utveckla medarbetare för att vi ska ha rätt kompetens över tid. Hemsö blev som enda företag i fastighetsbranschen utsedd till ett av Sveriges bästa karriärföretag 2021 och har även fått utmärkelsen tidigare år.

Ansökan

I denna rekrytering har Hemsö valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 070-4715914.
Vi intervjuar löpande så ansöka gärna så snart som möjligt. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, dvs. uppgifter om hälsa och sexualliv, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter, facktillhörighet eller etniskt ursprung.

I det fall den sökta tjänsten medför ekonomiskt ansvar kommer en kreditupplysning att genomföras avseende slutkandidaten.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet...

Om Hemsö

Hemsö är Sveriges ledande ägare av samhällsfastigheter. Verksamheten består i att hållbart äga, förvalta och utveckla samhällsfastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende. Hemsö finns i Sverige, Tyskland och Finland. Hemsös verksamhet kännetecknas av långa hyresavtal och stabila hyresgäster. Tredje AP-fonden är majoritetsägare. Det totala värdet på Hemsös fastighetsbestånd uppgår till 69,6 miljarder kronor. Hemsö har sedan mars 2015 kreditbetyg A- från Standard & Poor´s och sedan mars 2021 kreditbetyg A+ från Fitch Ratings. Mer information på www.hemso.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
15 nov 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Visa var

Inga fler jobb från SJR tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga